Dolar

32,5381

Euro

34,8896

Altın

2.489,58

Bist

9.576,19

Başbakan: MİT dış istihbarata bakacak

Binali Yıldırım, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminde dikkat çekilen istihbarat zaafına ve bu yönde yapılacak yeni düzenlemelere dair açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-25 00:08:21

Başbakan: MİT dış istihbarata bakacak

Başbakan Yıldırım,  sadece  MİT özelinde değil genel olarak istihbarat sisteminin genelinde köklü değişiklikler yapılacağını açıkladı.

ADAM ADAMA İSTİHBARAT YETERLİ DEĞİL

MİT'in geleneksel işleyişinin artık yeterli olmadığını söyleyen Binali Yıldırım "Adam adama istihbarat yeterli olmuyor. Birçok istihbarat şekilleri var. Bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak istihbarat yapısını gözden geçiriyoruz." dedi.

MİT, DIŞ İSTİHBARATA BAKACAK

Başbakan Yıldırım, istihbarat sistemindeki genel değişimden bahsederken MİT'in bundan sonra dış istihbarata bakacağını ifade etti.

Yıldırım, yapı değişikliğine "MİT dış istihbarata bakacak, ancak bu iç dış istihbaratın da birbirleri arasında geçişleri olacak" sözleri ile açıklık getirdi.

TSK'YA PERSONEL İSTİHBARATI

15 Temmuz başarısız darbe girişiminde TSK'da iyice görünür olan personel istihbarat sıkıntısına da değinen Yıldırım "Silahlı kuvvetlerde geçmişte yaşananlar tekrarlanmasın diye personel istihbaratını öngören birimler olacak. Bu yapı, Başbakan'a, koordinasyon amacıyla da Cumhurbaşkanımıza bağlı hale gelecek. Önümüzdeki günlerde bunu da sonuçlandırmış olacağız" dedi.

Haber Ara