Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Başbakan Davutoğlu KKTC'de

Başbakan Davutoğlu KKTC'de

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 16:18:48

Başbakan Davutoğlu KKTC'de
Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC'de Boğaz Şehitliği'ni ziyaret etti.

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük'ün anıt mezarlarını ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, ardından, Boğaz Şehitliği'ne geçti.

Davutoğlu'nun Türkiye Cumhuriyeti adına hazırlanan çelengi, şehitliğe sunmasının ardından, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Başbakan Davutoğlu, şehitlik özel defterine şunları yazdı:

"Aziz şehitlerimiz, Büyük Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının varlık ve bağımsızlık mücadelesinde şehitlik mertebesine yükselerek eşsiz bir mücadelenin kahramanları oldunuz. Kıbrıs Türk'ünün sahip olduğu bu topraklarda, barış, güven ve istikrar içinde hür bir şekilde yaşaması için gösterdiğiniz büyük fedakarlık her zaman minnet ve şükranla anılacaktır. Bu duygularla Kıbrıs Türk mücahit kardeşlerimize ve onlarla tek yürek, tek vücut olarak omuz omuza çarpışmış kahraman Türk askerine Allah'tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Ruhunuz şad olsun."

Şehitler için okunan duaya katılan Başbakan Davutoğlu, daha sonra şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Başbakan Davutoğlu, ardından Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığını da ziyaret etti. Ziyaret, basına kapalı gerçekleşti.

Ziyarette, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Kaya ile AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da yer aldı.

Haber Ara