Dolar

32,3661

Euro

35,0127

Altın

2.324,55

Bist

9.125,20

Barzani: Yolsuzlukla da mücadele edeceğiz

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, 'terör örgütü DAEŞ ile başa çıktıkları gibi yolsuzlukla da mücadele edeceklerini' belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-05 18:24:03

Barzani: Yolsuzlukla da mücadele edeceğiz

Barzani, IKBY'nin 5 Mart 1991 yılında Baas Rejimi'ne karşı başlatılan başkaldırının 25. yıl dönümü vesilesiyle kutlama mesajı yayınladı.

Barzani mesajında şunları kaydetti:

"Peşmerge güçleri Mart 1991'de diktatör Baas Rejimi'ne karşı tarihi bir başkaldırı yaparak, uzun yıllardır mazlum halka uygulanan zulme son verdi. Bu başkaldırı, Kürdistan halkı tek ses olduğu takdirde, hiçbir güç zaferlerinin önüne geçemeyecektir mesajı taşıyor. Halkımızın büyük zaferler elde ettiği gibi Mart ayında büyük trajedileri de yaşadı. Mart, Şehit Halepçe'nin ayıdır. Bu ayda kimyasal silahla Halepçe'ye saldırı düzenlendi ve tüm insanlık bu saldırıdan sorumludur. Halepçe, Kürdistan halkının mazlumiyetinin sembolüdür çünkü düşmanlar vahşi bir şekilde birçok suçsuz insanı hiç sormandan şehit etti. Söz konusu saldırı işgalci ve diktatörlerin Kürdistan halkına yaptığı katliam zincirinin bir parçasıdır. Bunca katliam, saldırı, göç ve sınırsız bedelden sonra hiçbir tarafın Kürtler'e şüpheli bir şekilde yaklaşma hakkı yoktur. Herkesin çok iyi bilmesi lazım, Kürtler'in vermiş olduğu bedel bağımsızlıktan daha büyüktür. Tüm dünya Kürdistan halkının başına gelen trajedi dolu kaderden de sorumludur"

Kürtlerin şu anda bile dünyanın en vahşi ve korkunç terör örgütü ile mücadele ettiğini söyleyen Barzani sözlerini şöyle tamamladı:

"Peşmerge güçleri, düşmanlar tarafından Kürdistan halkına yapılan tüm baskılar ve ekonomik krize rağmen teröristlere karşı tarihi başarı elde etti. Halkımız sabırlıydı ve güçlerimiz de çok cesur bir şekilde vatanını korudu. Şu anda üzerimize düşen görev, içerisinde olduğumuz bu hassas ve zor süreçten geçmeye çalışmaktır. Herkesin tüm gayretlerini seferber edip, teröristlerin bölgeden uzaklaştırılması için Peşmerge güçlerine destek vermesi lazım. Dünyanın en korkunç ve vahşi örgütü DAEŞ ile nasıl başa çıktıysak, Allah'ın izniyle aynı şekilde yolsuzlukla da mücadele edip, yok edilmesi için çalışacağız."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara