Dolar

32,3649

Euro

35,1705

Altın

2.324,87

Bist

9.079,97

Barzani'nin liderliğini yaptığı KDP'den PKK'ya eleştiri

Liderliğini Barzani'nin yaptığı KDP'ye yakınlığıyla bilinen siyasi gözlemciler, PKK'nın tüm eylemlerinin Kürtlerin aleyhine olduğunu ve Türkiye'deki şiddeti tırmandırarak IKBY'ye zarar vermeyi amaçladığını belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-31 19:03:38

Barzani'nin liderliğini yaptığı KDP'den PKK'ya eleştiri

Liderliğini Mesut Barzani'nin yaptığı Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) yakınlığıyla bilinen siyasi gözlemciler, PKK'nın tüm eylemlerinin Kürtlerin aleyhine olduğunu ve Türkiye'deki şiddeti tırmandırarak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) zarar vermeyi amaçladığını belirtti.

IKBY'deki siyasi gözlemcilerden Suphi Muhammed, Ziyad Münir ve Kerim Bapir, KDP'nin resmi sitesinde yer alan açıklamalarında PKK'ya eleştirilerde bulundu.

"Kürtlerin umudu Türkiye"

PKK'nın Diyarbakır, Hakkari ve diğer bölgelerde yürüttüğü şiddet eylemlerinin Kürtlere ve IKBY'ye karşı olduğunu savunan Muhammed, şu değerlendirmede bulundu:

"PKK'nın saldırıları şüphe vericidir. Çünkü saldırı düzenlediği bölgelerde Kürtler yaşıyor. Halk, PKK saldırıları nedeniyle evlerini terk ediyor ve şehirleri boşaltıyor. Çıkan çatışmalar nedeniyle onlarca Kürt insanı öldürüldü. Bu çatışmalarda en çok zarar gören Kürt halkıdır. PKK eylemlerinin Kürtlerin evini yıkmak ve çocuklarını öldürmek dışında hiçbir sonucu yoktur."

Türkiye'nin çatışmalarla ve şiddet eylemleriyle zayıflayacağını düşünenlerin yanıldığını vurgulayan Muhammed, "PKK, Türkiye'de Kürtlerin yaşadığı bölgeleri viran etti. Olumlu bir ivme yakalayan bu bölgeler ve şehirlerin bir daha düzelmesi ve huzura kavuşması çok zor." dedi.

Tüm Kürtlerin umudunun Türkiye olduğunun altını çizen Muhammed, "Kürtler, umutlarını Türkiye üzerinden gerçekleştirmek istiyorlar. PKK ise bunu sabote etmeye ve engellemeye çalışıyor. Örgüt, Kürdistan bölgesinin bağımsızlığını baltalamak için uğraşıyor. Şengal'deki güçlerini bu yüzden çekmeye yanaşmıyor. PKK'nın amacı bölgedeki karışıklığı artırmak ve Şengal'de bir kanton kurmaktır. PKK kısa bir sürede bölgeden çıkarılmazsa sorunların derinleşeceğini düşünüyorum." yorumunu yaptı.

"Kürtler PKK'ya karşı seslerini yükseltmelidir"

Siyasi gözlemcilerden Münir de İran, Suriye, Türkiye ve Irak'taki Kürtlerin artık bilinçlenmesi ve PKK'nın bu gidişatına dur demesi gerektiğine dikkati çekerek, "Kürtler artık PKK'ya karşı sessiz durmamalıdır. Artık PKK'nın Kürtlere zarar vermesine izin verilmemelidir. Kürt siyasi partileri bir araya gelip PKK yöneticilerinin keyiflerine göre ve bölgesel bazı devletlerin çıkarları doğrultusunda Kürdistan'ı harabeye çevirmelerini engellemelidir." ifadelerine yer verdi.

IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin Kürtler arası bir savaştan yana olmadığını hatırlatan Münir, "PKK, Kürtlerin düşmanları dışında kimseyi dinlemiyor. Türkiye'deki Kürtler PKK'nın kirli siyasetine karşı seslerini yükseltmelidir. Kürtler, PKK'nın kendi emelleri için Türkiye'yi karıştırmasına izin vermemelidir." görüşlerini dile getirdi.

Siyasi gözlemci Kerim Bapiri de PKK'nın IKBY için bu derece sorun çıkaracağını düşünmediklerine işaret ederek, "PKK'nın Kürdistan bölgesinin huzuruna, asayişine ve ekonomik kaynağına engel oluşturmasını kabul edemeyiz. PKK'nın yaptığı tüm pis işlerin faturası Kürdistan bölgesi halkına çıkmakta." diye konuştu.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara