Dolar

32,3252

Euro

35,0770

Altın

2.299,48

Bist

8.986,46

Barzani: ABD için değil kendimiz için savaşıyoruz

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani,Peşmergeler'in Musul merkezine girmeyeceğini belirterek Iraklı Kürtlerin Amerika için savaşmadığını da sözlerine ekledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-27 14:45:45

Barzani: ABD için değil kendimiz için savaşıyoruz

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, İran destekli Irak Devrim Yüksek Konseyi lideri Ammar el Hakim'le birlikte Musul'da kameralar karşısına geçti. Barzani ve Hakim Musul operasyonuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

''ABD İÇİN DEĞİL, KENDİMİZ İÇİN SAVAŞIYORUZ''

Barzani, Iraklı Kürtlerin Amerika için savaşmadığını ifade ederek "Amerika Kürtleri kullanmıyor çünkü biz onlar için değil kendimiz için savaşıyoruz. Yardımlarını da memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

''PEŞMERGE MUSUL'A GİRMEYECEK''

Başika'yı IŞİD'den arındırdıklarını söyleyen Barzani, anlaşma doğrultusunda Peşmerge güçlerinin Musul'a girmeyeceğini bir kez daha söyledi.

Barzani Musul operasyonu çerçevesinde Başika'nın IŞİD'den alınması için başlatılan harekatta, Türkiye'nin topçu atışıyla kendilerine destek verdiğini ise yalanlamadı. Barzani, "Türkiye'nin ağır silahlarının Başika (harekatına) dahil olduğuna dair bilgim yok" diye konuştu.

'RAKKA'YLA İLGİMİZ YOK, KENDİ CEPHEMİZDEKİ SAVAŞLA İLGİLENİYORUZ'

Öte yandan Barzani, "Rakka operasyonuyla ilgili değiliz. Biz kendi cephelerimizdeki savaşla ilgileniyoruz" dedi.

HAKİM: TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNİ İSTİYORUZ, AMA...

Hakim ise "IŞİD'le mücadelemize Türkiye'nin destek vermesini istiyoruz ama Bağdat'ın onayıyla. Türk askerleri Bağdat'ın rızası dışında geldi. Bu yüzden çekilmlerini istedik" ifadelerini kullandı. Hakim ayrıca, "IŞİD'e karşı mücadele bir Irak savaşıdır ve hiçbir ülkenin kimin katılıp kimin katılmayacağına karar verme hakkı yoktur" dedi.

 

Haber Ara