Dolar

32,3675

Euro

34,9615

Altın

2.325,69

Bist

9.125,29

Bartın Üniversitesinde AB'nin sunduğu fırsatlar anlatıldı

Bartın Üniversitesinde düzenlenen 'Avrupa Birliğinin Gençlere Sunduğu Fırsatlar' konulu seminerde üniversite personeli ve öğrencilere proje üretme konusunda bilgiler verildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-26 17:45:36

Bartın Üniversitesinde AB'nin sunduğu fırsatlar anlatıldı
Bartın Üniversitesinde düzenlenen "Avrupa Birliğinin Gençlere Sunduğu Fırsatlar" konulu seminerde üniversite personeli ve öğrencilere proje üretme konusunda bilgiler verildi.

Bartın Üniversitesi Proje ve Teknoloji Ofisi (PTO), Uluslararası Projeler Koordinatörlüğü tarafından "Avrupa Birliğinin Gençlere Sunduğu Fırsatlar" adlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan PTO Genel Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yıldırım, AB'nin karşılıksız para demek olduğunu belirterek, "İnsanlar, içinde bulunduğumuz çağın gereksinimlerine ayak uydurarak, bazen isteksiz davranabiliyor. Ancak Avrupa Birliği ile çok önemli fırsatlar sunulmuştur. Bu noktada projeler gerçekleştirmeli, bu kapsamda sağlanan hareketliliklerden yararlanılmalıdır. Bu fırsatlardan yararlanmak kişisel gelişimimizi sağlayacağı gibi ülkemizin gelişimine de önemli bir katkı sağlayacaktır" dedi.

"Personel ve öğrencilerimizi teşvik ediyoruz"

Uluslararası Projeler Koordinatörü Doç. Dr. Sabahat Açıksöz ise koordinatörlüğün faaliyetleri hakkında bilgi vererek, "Düzenlediğimiz etkinliklerle, ulusal ya da uluslararası kurum ile kuruluşların katılımlarıyla yapılabilecek bilimsel araştırma projeler konusunda bilgilendirmeler yapmaktayız. Amacımız; üniversite personeli ve öğrencilerimizin Avrupa Birliğinin sunduğu fırsatlardan olabildiğince yararlanmasını sağlamak" diye konuştu.

"Eurodesk 33 AB ülkesindeki hareketliliği kapsıyor"

Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü Eurodesk Temas Noktası İrtibat Kişisi Ercan Ezin ise katılımcılara 'Eurodesk' programı hakkında bilgiler vererek, programla 33 AB ülkesindeki yurtdışı hareketliliği sağlanabileceğini söyledi. Ezin, "Eurodesk, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Ağıdır. 33 Avrupa ülkesinde faaliyette bulunan Eurodesk bilgi ağı, ülkemizde de Türk Ulusal Ajansı bünyesinde 2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir" şeklinde konuştu.

"Türkiye AB'ne en çok proje yapan ülke"

Türkiye'nin son yıllarda yaptığı atılımlarla AB'ye en çok proje yapan ülke olduğunu vurgulayan Bartın Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sekreteri Cevdet Duran da "Avrupa Birliğiyle müzakereleri sürdüren bir ülke olarak, 80 milyon nüfusumuzla en çok proje üreten ülke konumundayız. Düzenlenen proje seminerleriyle bu sayıyı daha da artırmak, özellikle gençlerimiz teşvik etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara