Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

Barcelona’da korkunç plan: Yüzlerce kişi...

Katalan polisinin saldırıdan önceki gece Alcanar beldesinde meydana gelen patlama sonrasında yapılan keşiflerine göre, saldırganların asıl planı Barcelona’nın kalabalık caddelerinden birine bombalı kamyonetle girerek yüzlerce kişiyi öldürmekti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-19 18:25:27

Barcelona’da korkunç plan: Yüzlerce kişi...

TIMETRRK | ÇEVİRİ

Katalonya'da Çarşamba günü, zeytin ağaçları ve yazlıklarıyla ünlü Alcanar beldesinin dış kısmındaki bir evde sarsıcı bir patlama meydana geldiğinde, polis ilk önce bunun gaz patlaması sonucu meydana geldiğini düşündü. Belediye Başkanı Alfons Monserrat "Bu bölgede normalde böyle şeyler asla olmaz" açıklamasını yaptı.

Şimdiyse İspanyol polisi, bu küçük beldenin, 14 kişinin öldüğü ve 80'den fazla kişinin yaralandığı kamyonetli saldırının planlandığı yer olabileceğine inanıyor. Perşembe günü meydana gelen, İspanya'nın son on yılda gördüğü en kanlı saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Çarşamba gecesi Alcanar'da meydana gelen patlamanın, Barcelona'nın kalabalık bir meydanında patlatmak amacıyla oldukça güçlü bir bomba yapmaya çalışan saldırganların bir hatası sonucu meydana geldiğinden şüpheleniliyor. Alcanar'daki patlama sonrası evde en az 12 gaz bombası kapsülü bulunması şüpheleri güçlendirdi.

Katalunya bölgesinden güvenlik sorumlusu bir yetkili olan Yüzbaşı JosepLluisTrapero, şu ana dek olayla ilişkili dört kişi tutuklandığını ve kimliği tespit edilen 3 kişiyi yakalamaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti. Savcılar halen terör ağını tamamen çözmeye yönelik araştırmalarını sürdürüyor. En az üçünün çok genç olduğu belirtilen 5 şüphelinin, cuma sabahı yazlık bir kasaba olan Cambrils'te polis tarafından ikinci saldırı sırasında öldürüldüğü bildirildi.

Her ne kadar Avrupa'da son dönemde saldırılar bireysel olarak gerçekleşen vur kaçlar şeklinde olduysa da, güvenlik güçleri bu saldırının çok daha karmaşık bir komplonun parçası olduğu ve Katalonya'nın farklı noktalarında en az iki hücrenin bulunduğunu belirtiyor.

Aileleri, arkadaşları, eski işverenleri ve yerel camide görev yapan kişiler, saldırıyı düzenleyenler arasında yer alan iki kardeşin aşırı fikirlere sempati duyduğuna yönelik hiçbir belirti olmadığını söyledi. Çocukluk arkadaşı RaimonSanchez'in anlatımına göre, büyük kardeş olan DrissOukabir çok iyi Katalanca ve İspanyolca biliyordu, dinle içli dışlı biri değildi ve kısa bir süreliğine uyuşturucu satıcılığı yapmıştı. (…)

Kaynak: New York Times

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara