Dolar

32,5019

Euro

34,5574

Altın

2.497,42

Bist

9.548,09

Bangkok saldırganı Türk değil Çinli çıktı

Başkent Bangkok'da 17 Ağustos’ta düzenlenen bombalı saldırının bir Türk tarafından gerçekleştiği iddiası yalan çıktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 14:44:39

Bangkok saldırganı Türk değil Çinli çıktı

Tayland'taki bombalı saldırının bir Türk tarafından gerçekleştiği iddiaları yayınlanan bir başka pasaportla seyir değiştirdi. Tutuklanan kişinin Çin vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

Tayland Başbakanı Prayut Chan-ocha, 17 Ağustos'ta Bangkok'taki bombalı saldırının şüphelisi olarak yabancı uyruklu bir kişinin tutuklandığını açıkladı. Tayland medyası da şüphelinin polisten temin ettikleri pasaport fotoğrafını yayınladı. Pasaportta şüphelinin Çin vatandaşı olduğu ve isminin de Mieraili Yusufu olduğu yazıyor.  

20 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı saldırı, ülkenin başkentindeki Erawan tapınağını hedef almıştı. Saldırının hedefi olan Hindu tapınağı, dünyanın en büyük turizm başkentlerinden biri olan Bangkok'u ziyarete gelen Çinli turistlerle doluydu. Saldırının kasten Çinli turistleri hedef aldığı iddiasını henüz doğrulayamadıklarını söyleyen emniyet yetkilileri, eylemin Çin hükümetinin Uygur Türklerine yönelik muamelesine tepki olarak gerçekleşmiş olması ihtimali üzerinde duruyor.

Çin'den kaçan 109 Uygur Türkünün Tayland hükümeti tarafından Çin'e iade edilmesinden kısa bir süre sonra, iade edilen kişilere yönelik muameleye Tayland hükümeti tepki göstermişti. Uygur Türklerinin bir kısmı da Türkiye'ye getirilmişti.

İade işleminden kısa süre sonra İstanbul'daki fahri konsolosluk binasına saldırı düzenlenmişti. Bunun üzerine Tayland hükümeti, Ankara'daki Büyükelçiliği de dâhil Türkiye'deki tüm temsilciliklerini kapamıştı.

a1_8

Türk olduğu ve isminin Adem K. olduğu iddia edilen kişi... TÜRKİYE TAYLAND'DAN TALEP ETMİŞTİ

Türkiye, saldırganın Türk olduğu iddialarından sonra saldırganın kimliğine ilişkin, Tayland makamlarından diplomatik kanallar ve Interpol aracılığıyla bilgi talep etmişti. 20 KİŞİ ÖLDÜ, 120 KİŞİ YARALANDI

Tayland'ın başkenti Bangkok'un ticari merkezi Rajprasong'da, 17 Ağustos Pazartesi günü, her gün binlerce turist tarafından ziyaret edilen Erawan Tapınağı yakınında düzenlenen bombalı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetmiş ve 120 kişi de yaralanmıştı.

Haber Ara