Dolar

32,3776

Euro

35,0243

Altın

2.335,12

Bist

9.079,97

Ban Ki-mun'un Kıbrıs Özel Danışmanı Eide:

Ban Ki-mun'un Kıbrıs Özel Danışmanı Eide:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 04:18:13

Ban Ki-mun'un Kıbrıs Özel Danışmanı Eide:
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, birkaç hafta içinde Kıbrıs'ta "mülkiyet, garantiler ve güvenlik" gibi daha önce görüşülmeyen yeni başlıkların ele alınacağını bildirdi.

BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Kıbrıs konulu kapalı oturumunun ardından Ban'ın Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar ile basın toplantısı düzenleyen Eide, Kıbrıs'ta çözüm penceresinin hala açık olduğunu söyledi.

Çözüm penceresinin sonsuza dek açık olmayacağını belirten Eide, "Önümüzdeki birkaç hafta, mülkiyet, garantiler ve güvenlik gibi daha önce görüşülmeyen yeni başlıkların ele alınacağı müzakerelere sahne olacak." dedi.

Eide, bir soru üzerine, Türkiye'deki gelişmelerin garantör ülkelerin Kıbrıs sorununa yönelik desteği ve Kıbrıs liderleri tarafından yapılan çabaları etkilemediğini kaydetti.

Spehar ise BMGK'nın tüm üyelerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in çözüm çabalarına tam destek verdiğini ifade etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara