Dolar

32,3444

Euro

35,1139

Altın

2.308,66

Bist

9.079,97

Baluken'den '3 bin kişilik liste' tepkisi

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Metin Özkan’ın, katıldığı bir televizyon programında '3 bin kişilik liste' açıklamasıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-05 14:44:18

Baluken'den '3 bin kişilik liste' tepkisi

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Bugün çantasında 3 bin kişilik listelerle dolaşanlar ile dün Sivas'ta, Elazığ'da, Maraş'ta, Çorum'da katliamlar yapanların aynı gelenekten gelmeleri tesadüf değildir” dedi.

'MHP'NİN SEVİYESİZ DURUŞUNUN İTİRAFIDIR'

“Özkan'ın parti seçmenlerimiz ile ilgili olarak çantasında 3 bin kişilik bir liste olduğunu ve bu listedeki isimleri tek tek okuyabileceğini ifade etmesi MHP'nin seviyesiz bir politik duruşunun ötesinde karanlık çevrelerle bir iş birliği içinde olduğunun itirafı niteliğindedir. Türkiye tarihinde demokratik muhalefetin güçlendiği her dönemde, iktidarlarını korumak isteyen kesimlerin toplumsal gerginliği ve kutuplaştırmayı bilinçli bir şekilde artırarak faşist saldırılara zemin hazırladığına çokça şahit olduk. Bugün çantasında 3 bin kişilik listelerle dolaşanlar ile dün Sivas'ta, Elazığ'da, Maraş'ta, Çorum'da katliamlar yapanların aynı gelenekten gelmeleri tesadüf değildir.”

'MHP'NİN ELİNDEKİ LİSTE AK PARTİ İLE HAZIRLANDI'

MHP'nin elindeki listenin AK Parti ile birlikte hazırlandığını iddia eden Baluken, “AKP ve MHP, HDP seçmenini ortak düşman olarak görmektedir. 13 Haziran'da AKP'nin resmi kanalı A Haber'de yayınlanan Yaz-Boz adlı bir programda, HDP'ye oy veren belli kesimler açık hedef gösterilmişti. Programda Nişantaşı, Bebek, Taksim, İzmir Karşıyaka, Ankara Çankaya seçmenleri özel olarak hedef alınmış ve Nişantaşı için “Kürtlerin kapıcı dahi yapılmayacağı Nişantaşı'nda HDP'ye 8 bin 178 oy çıktı” denilerek ırkçı dalga o süreçte başlatılmıştı. Nitekim bugün AKP'nin yayın organlarındaki yazarlardan biri, yeni bir takım isimleri bu listeye dahil eden bir köşe yazısı kaleme almıştır. Dolayısıyla MHP'nin elindeki bu liste AKP ile birlikte oluşturulan ve gereği yapılmak üzere MHP'ye teslim edilen bir listedir. Bu son derece tehlikeli bir durumdur. Amaç HDP'ye oy verenleri tehdit etmek, baskı altına almak, diz çöktürmektir. Çok daha tehlikeli olaylar yaşanmasının önüne geçilmesi için yargının bu duruma derhal el koyması gerekiyor. Bu listeyi hazırlayanlar derhal açığa çıkartılmalı ve yargı nezdinde hukuki süreç işletilmelidir. Bu listenin hazırlanmasına devletin hangi istihbarat kurumları yardımcı olmuştur? Bu da açığa çıkartılmalıdır. Bu listeyle ne amaçlanıyor? Ne yapılmak isteniyor? Hedef nedir? Bunun üzerine gidilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Haber Ara