Dolar

32,3660

Euro

34,9990

Altın

2.324,23

Bist

9.079,97

Balkanlardan Türkiye'ye göçün hikayesi filme çekiliyor

Balkanlardan Türkiye'ye göçün hikayesi filme çekiliyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-28 00:13:53

Balkanlardan Türkiye'ye göçün hikayesi filme çekiliyor
Sakarya'nın Hendek ve Pamukova ilçelerinde çekimleri yapılan ve Balkanlar'dan Türkiye'ye göç edenlerin hikayesini anlatan "Göç Yolu (Elveda Balkanlar)" sinema filminin ekibi basınla buluştu.

Hendek ilçesindeki Bayraktepe'deki programda konuşan filmin senaristi ve yönetmeni Turgut Ural, Balkanlar'dan Türkiye'ye göç edenlerin hikayelerini projede yansıttıklarını söyledi.

Filme sadece Balkanlar'dan göç edenler olarak bakılmaması gerektiğini dile getiren Ural, "Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye göç edenleri anlatıyor. Daha önceki dönemlerde yaşanan göç hikayelerini de anlatıyor. Yani biz pek yaşayamadık bunu ama büyüklerimiz anlatırdı onların anlattıklarıyla örtüşen hikayeler. Herkesin bir göç hikayesi vardır." diye konuştu.

Ural, filmi çekerken Balkan derneklerinden gerekli desteği göremediklerini dile getirerek, "Açık ve net bir şekilde söylüyorum bu projeyi onların reklam aracı olarak kullandırtmayacağım. Bu proje halkın projesi. Bu projeyi halk için yaptık. Türkiye'de 30 milyon muhacir var, herkesin bir hikayesi var. İri olmuşuz, diri olmuşuz, kenetlenmişiz, birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz ama gerekli desteği göstermediler. Hendek ve Pamukova halkına destekleri için çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- "Göç eden bir milletiz"

Oyuncu Ahmet Yenilmez de filmde oynamaktan keyif aldığını kaydetti.

"Milletler arasında en uzun göç eden milletiz." diyen Yenilmez, "Göç eden bir peygamberin ümmetiyiz. Göç eden bir kurucu Cumhurbaşkanının kurduğu bir devletin vatandaşıyız. Göç bizim hayatımızın bir vazgeçilmezi. Devlet olarak göçmenlere çok şey borçluyuz. Böyle bir işin içinde olmaktan gurur duydum." dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara