Dolar

32,3841

Euro

35,0728

Altın

2.325,97

Bist

9.104,31

Balık yedikten sonra süt içen genç hayatını kaybetti!

21 yaşındaki Mehmet Serhat Gökçe'nin gıda zehirlenmesi sonucu ölmüş olabileceği belirtilirken otopsi yapılmasına karar verildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-10 23:32:26

Balık yedikten sonra süt içen genç hayatını kaybetti!

Şirintepe Mahallesi'nde okunah Eskişehir'deki Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Meslek Yüksekokulu Mekatronik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Mehmet Serhat Gökçe, iddiaya göre evde balık yedikten sonra üzerine kakaolu süt içti.

Rahatsızlanan Mehmet Serhat Gökçe ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Gökçe, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü. Mehmet Serhat Gökçe'nin kesin ölüm nedeninin yapılacak otopside belirleneceği kaydedildi.

"BALIK BOZUKSA TÜKETİLEN SÜT ÜRÜNLERİ..."

Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu'nun HABERTURK.COM'a verdiği bilgiye göre;

"Balık ve süt, yoğurt, peynir, ayran gibi süt ürünleri tazeyse birlikte tüketildiğinde zehirlenmeye neden olmaz. Fakat balık bayatsa ya da bozulmuşsa birlikte tüketilen süt ve süt ürünleri bozuk balıkta bulunan bakteri seviyesini artıracağından ve üremeye uygun ortam oluşturacağından zehirlenmeye sebep olabilir. Balık iki şekilde zehirlenmeye sebep olur:

Bunlardan birincisi tropik sularda yetişmiş çeşitli balıklar üzerindeki zehirli maddelerin insan vücuduna geçişiyle gerçekleşir. Bir diğeri ise süt ürünleri ve balık bayatladığında meydana gelir. Süt ve balık bayatladığında içeriğinde bulunan histamin maddesi vücuda aşırı nüfus eder ve zehirlenmeye sebep olur. Taze olduğu sürece süt ürünleri ve balığın birlikte tüketilmesinde herhangi bir sakınca yoktur."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara