Dolar

32,5237

Euro

34,7990

Altın

2.421,97

Bist

9.740,31

Balık fiyatlarında artış

Güney Marmara'da sıcaklıkların artmasıyla birlikte avlanan balık sayısının azalması fiyatlara yansıdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-06 20:17:22

Balık fiyatlarında artış

Güney Marmara'da son dönemde artan balık fiyatları tezgahlarda tüketiciye yansırken kilogram fiyatı 50 liraya çıkan çinekop, kırmızı eti geçti.

BALIK AZALDI, FİYATLAR FIRLADI

Alınan bilgiye göre, hava sıcaklıklarının son günlerde artması denizlerde balıkların daha derinlere inmesine yol açtı. Denizlerden çıkarılan balığın bu nedenle azalması da tezgahlara yansıdı.

ÇİNEKOP 50 LİRAYA ULAŞTI

Bursa'da hafta sonunda kurulan semt pazarlarında çinekopun kilogramı 50 liradan satışa sunuldu. Tüketiciler, pahalı olduğu için çinekoptan vazgeçerek fiyatlarını daha uygun buldukları diğer balıkları tercih etti.

BALIK MİKTARI AZALDI

Merkez Nilüfer ilçesindeki Beşevler Pazarı'nda tezgah açan balıkçı Ömer Kocaman, denizlerden çıkarılan balık miktarının son dönemde az olduğunu söyledi.

ÇİNEKOPUN FİYATI İKİYE KATLANDI

Balık fiyatlarının yükselmesindeki en büyük etkenin hava sıcaklıklarının artması olduğunu vurgulayan Kocaman, "Fiyatlardaki artış satışlarımıza da yansıdı. İster istemez etkiliyor. Çipura ve levreğin kilogramı 25, istavritin kilogramı 15-20 lira. Çinekopun fiyatı geçen ay 25 liraydı, şu anda 50 lira" diye konuştu.

Haber Ara