Dolar

32,5064

Euro

34,5713

Altın

2.504,14

Bist

9.548,09

Bakan Veysel Eroğlu: İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla hizmet ediyoruz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Kütahya'da yapılan, yapımı devam eden ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-02 01:27:02

Bakan Veysel Eroğlu: İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla hizmet ediyoruz
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Kütahya'da yapılan, yapımı devam eden ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

"Yapılan yatırımlar Kütahya için milattır" diyen Bakan Eroğlu, "Geçen geldiğimde verdiğim müjdelerin büyük kısmını tamamladık. Kütahya'ya 2,5 yılda 80 müjde verdim. 295 milyon TL'lik 55 müjdenin 40 tanesini kısa sürede tamamladık. Geriye kalan 15 müjde de seri şekilde devam ediyor. İnşallah bu sene tamamlarız. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün 18 müjdesi, Orman Genel Müdürlüğünün 10 müjdesi, Meteoroloji Genel müdürlüğünün 1 müjdesiyle geldim. 29 müjdenin bedeli ise 192 milyon TL. Felent Çayı'nın projesini bitireceğiz, gelirken 50 milyon TL'lik ek yatırım programına aldım. Hayırlı olsun. Genel Müdürümüz ile Bölge Müdürümüze talimat verdim, gerdanlık gibi olacak. Kütahya'ya has 15 köprü yapacağız ve tarihi eser gibi olacak. Kütahya'nın turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve tabiat turizmi potansiyelinin ortaya çıkarılarak geliştirilmesini sağlamak maksadıyla Kütahya Tabiat turizmi Master Planı ve Tabiat Turizmi hazırlandı. Kütahya'yı turizmde merkez haline getirmek istiyoruz. Doğa güzelliği ve havalimanı var, yollar çok iyi, ulaşımda bir sıkıntı yok. Tüm dünyanın konaklayabildiği, yayla turizmi, doğa turizmi merkezi olacak. Tavşanlı'nın içme suyu ishale hattını yapıyoruz, küçük bir sorun vardı çözüldü. 18 tane DSİ'nin baraj, gölet, dere ıslahı yatırımları var. Normalde bir ile bölge müdürlüğü vermiyoruz, ancak Kütahya'da Orman Bölge Müdürlüğü var. Kütahya'da muazzam bir çalışma yapılacak. Kütahya'ya kampüs şeklinde güzel bir Orman Bölge Müdürlüğü yapmak istiyoruz. Konuyla ilgili çalışmalar yapılacak" şeklinde konuştu.

"Kütahya bal üretim merkezi olabilir"

2019 yılının Orman ve Su İşleri Bakanlığı açısından yatırımlarda hamle yılı olacağını kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Kütahya'nın yüzde 56'sı orman. Gelir getirici tür kapsamında çok sayıda ceviz, badem gibi türler dikilecek. Dikmesi, masrafı bizden, geliri vatandaşa ait. 2 tane şehir ormanı ve arıcılık için Kütahya'da 18 tane bal ormanı kuracağız. Arıcılar lütfen burada sertifikalı, markalı bal üretsinler. Havza Esaslı Tabii Kaynaklar Yönetimi Eylem Planı kapsamında Kütahya için Mikro Havza Projemiz var. 2014 yılında 1 belde, 6 köyde 258 bin 735 dekar sahada Mikro Havza Projesi onaylanmış olup, 2014 yılında proje uygulamasına geçilmiştir. 2015 yılında Tavşanlı ilçesi Kayaboğazı Baraj havzasında toplam 15 köyde 267 bin 600 dekar sahada Mikro Havza Projesi yapılmıştır. 2015 yılında 2 bin dekar alanda toprak işleme yapılmış, bu sahaya 40 bin adet fidan dikilmiştir. 382 bin 252 dekar arazi tamamen modern sulama tesisleriyle sulanacak. Vatandaşlara yılda 161 milyon TL çiftçilerin cebine ek gelir olacak. 71 bin 232 kişiye ilave içme suyu temin edilecek. 11 bin 478 dekar arazinin taşkınlardan korunmasını sağlayacağız. 1 milyon 400 bin dekar arazide ağaçlandırma yapacağız. 110 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. 32 bin 370 dekar arazide badem, ceviz, dut gibi gelir getirici türlerde ağaçlandırma yapacağız, kura çekip vatandaşa geliri sana ait diye vatandaşımıza vereceğiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın mantığıyla hizmete ediyoruz" diye konuştu.

Bakan Veysel Eroğlu, 2013-2014 tarihlerindeki Kütahya ziyaretinde sözünü verdiği 295 milyon TL'lik 55 yatırım arasında yer alan, Hasanlar Barajı, Gediz Göleti Ve Sulaması, Örencik Sulaması, Simav Söğüt Göleti Sualamsı, Hisarcık Güldüren Göleti Sulaması, Tavşanlı Şenlik Göleti Ve Sulaması, Tavşanlı Uluçam Göleti Ve Sulaması, Emet Konuş Göleti Sulaması, Hasanlar Sulaması, Kütahya Merkez Yoncalı Termal Merkezi Taşkın Koruma Sisteminin tamamlandığını açıkladı.

Toplantı sonrası Vali Ahmet Hamdi Nayir ile yaya olarak Kütahya Belediyesi'ne geçen Orman ve Su İşleri Sayın Veysel Eroğlu vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Vatandaş ve esnafla buluşan Bakan Eroğlu daha sonra Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun makamına geçti. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu kentte yürütülen çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'ndan bilgi aldı, talepleri dinledi.

Bakan Eroğlu, daha sonra AK Parti Kütahya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş ve partililerce karşılanan Eroğlu, kendisinin Kütahya'nın 5. milletvekili ve bakanı olduğunu ifade etti. (EFE)

Haber Ara