Dolar

32,6191

Euro

34,7334

Altın

2.507,90

Bist

9.524,59

Bakan Tüfenkci, Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Oka'yı kabul etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 'Türk halkının darbeye karşı ortak direnişi, tüm dünyaya sivil direnişin nasıl olacağını gösterdi' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 15:55:29

Bakan Tüfenkci, Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Oka'yı kabul etti
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Türk halkının darbeye karşı ortak direnişi, tüm dünyaya sivil direnişin nasıl olacağını gösterdi" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Hiroshi Oka'yı makamında kabul etti. 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde Türkiye'nin tarihinin en vahim hadiselerinden birini yaşadığını belirten Tüfenkci, FETÖ terör örgütünün sapkın dini inanışlarını millete enjekte etmek için cuntacı diktatör bir yapı oluşturmak istediğini kaydetti. FETÖ'nün kendi meclisini bombalayacak ve halkına ateş açacak kadar cinnet halinde olduğuna işaret eden Bakan Tüfenkci, "Bu örgüte inananlar, Fethullah Gülen'i yarı tanrı kabul ediyorlar. Bu nedenle de kendi akıl ve bedenlerini o yapının hizmetine vermiş durumdalar. Tıpkı ele geçirilmiş bilgisayarlar gibi" ifadesini kullandı.

"Türk halkının darbeye karşı ortak direnişi, tüm dünyaya sivil direnişin nasıl olacağını gösterdi"

Bakan Tüfenkci, darbe girişiminin FETÖ tarafından yapıldığına dair hiçbir şüphe olmadığının altını çizerek, Türk halkının darbeye karşı ortak direnişinin tüm dünyaya sivil direnişin nasıl olacağını gösterdiğini ifade etti. Terör örgütünün siyasetini yalan ve planlı algı üzerine kurduğuna, bilgileri kirleterek sosyal medya ve diğer medya organlarına servis ettiğine dikkati çeken Tüfenkci, bu nedenle Japon halkının Türkiye'de neler yaşandığını objektif bir şekilde bilmesinin önemli olduğuna vurgu yaptı. Tüfenkci, özellikle Batılı devletlerin FETÖ terör örgütünün algı operasyonlarına ve yalanlarına inanabildiklerini söyleyerek, "Teröre verilen her türlü destek, dünyanın her bir köşesinde terör olaylarının çığ gibi büyümesine neden olmaktadır" şeklinde konuştu.

Bakan Tüfenkci, terörle mücadelede hukuk vurgusu yaparak, "Tüm olanlara ve yaşatılanlara rağmen hukukun dışına çıkmayacağız. Çünkü Türkiye bir hukuk devletidir" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ile Japonya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesini arzu ettiklerini belirten Tüfenkci, Japonya'yı bütün bölgesel alanlarda önemli bir stratejik ortak olarak gördüklerini ifade etti. Tüfenkci, müzakereleri devam eden 'Gümrük Konularında Karşılıklı İdari Yardım Anlaşması'nın imzalanması ile gümrükler arasında bilgi paylaşımının kolaylaşacağını ve etkin bir koordinasyon imkanının sağlanacağını dile getirdi. Bakan Tüfenkci, ülkemizde bulunan Japon vatandaşlarının ve turistlerin güvenliğinin asla riske atılamayacağının da altını çizdi.

"Türk halkının ve siyasi liderlerinin birlik ve beraberliği bizi de cesaretlendirdi"

Büyükelçi Hiroshi Oka, 15 Temmuz gecesinde Ankara'da olduğunu ve halkın meydanlara çıktığını görünce çok etkilendiğini belirterek, Türk halkının ve siyasi liderlerinin birlik ve beraberliğinin kendilerini de cesaretlendirdiğini vurguladı. Japon firmalarının Türkiye'deki üretimlerini artırmaya yönelik faaliyetleri olduğunu bildiren Oka, Türkiye'nin stratejik konumu nedeniyle önemli bir ticari partner olduğunu kaydetti. Büyükelçi Oka, Japon hükümetinin Malatya'ya yapmış olduğu yardım ve bağışları içeren fotoğrafları Bakan Tüfenkci'ye iletti. Bakan Tüfenkci ise yardımlar için teşekkür ederek, yardımların devamını beklediklerini kaydetti.

Haber Ara