Dolar

32,3353

Euro

35,1389

Altın

2.243,49

Bist

8.718,11

Bakan Kaya: Cumhurbaşkanımız 'Artık dönebilirsin' demeseydi...

ABD'ye giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda'nın sınırdışı edilmesine ilişkin, 'Eğer ki bana Ankara'dan Sayın Cumhurbaşkanımızdan 'Artık dönebilirsin' denilmeseydi, ben orada ölecektim ve oradan ayrılmayacaktım' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 09:31:49

Bakan Kaya: Cumhurbaşkanımız 'Artık dönebilirsin' demeseydi...

Hollanda ile Türkiye arasında haftasonu yaşanan krizin odağındaki isim olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, referandum çalışmaları kapsamında ABD'nin New York kentine gitti.

Burada kendisine destek vermek için toplanan Türk vatandaşlarına hitap eden Kaya, şunları söyledi:

'7 SAAT BOYUNCA ROTTERDAM'DA BİR ARACIN YANINDA BEKLEDİK'

"Bizim kendi vatan topraklarımız sayılan konsolosluğun 30 metre ilerisinden bizi almadılar. Gerçekten çok ırkçı, faşist bir anlayışla bizi vatandaşlarımızın bulunduğu yere de geçirmediler. Tam 7 saat boyunca biz orada Rotterdam'da bir aracın yanında bekledik, zaman zaman dışına çıktık, zaman zaman içinde durduk. Eğer ki bana Ankara'dan Sayın Cumhurbaşkanımızdan (Recep Tayyip Erdoğan) 'Artık dönebilirsin' denilmeseydi, ben orada ölecektim ve oradan ayrılmayacaktım. Bundan emin olabilirsiniz. Bazen devlet, millet her şeyin önüne geçiyor"

'BÜTÜN BUNLAR TÜRKİYE DAHA FAZLA GÜÇLENMESİN DİYE'

Bakan Kaya, Avrupa'da birçok ülkede Türkiye'nin seminer ve konferanslarının iptal edildiğine dikkati çekti.

"Hollanda'nın bu ırkçı tutumuna karşı en güzel cevabı ben milletimizin 16 Nisan'da vereceğinden eminim" diyen Kaya, Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenlerin ülkenin bu halk oylamasından da güçlü bir şekilde çıkmasını istemediğini belirtti.

Bütün bunların Türkiye'nin daha güçlü yarınlara gitmesini engellemek için yapıldığını anlatan Kaya, "İnşallah biz anayasa referandumunda da güçlü bir şekilde 'evet' diyerek 2023 Türkiye'sini sizlerle birlikte kuracağız" ifadesini kullandı.

Haber Ara