Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

Bakan Işık'tan 'İsrail ve Rusya' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Rusya ile ilişkilerde çok önemli gelişmelerin arifesinde olduklarını söyleyerek, 'Çok önemli gelişmelerin hemen arife

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-27 17:43:29

Bakan Işık'tan 'İsrail ve Rusya' açıklaması
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Rusya ile ilişkilerde çok önemli gelişmelerin arifesinde olduklarını söyleyerek, "Çok önemli gelişmelerin hemen arifesinde olduğumuzu, Rusya ile ilişkilerimizin normalleştirilmesi ve daha sonra da geliştirilmesi için önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade etmek isterim" dedi.

Bakan Işık, Gazze'ye de ambargonun Türkiye üzerinden kaldırılacağını söyledi. TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Bakan Işık, Türkiye-İsrail anlaşması konusunda, "Türkiye dış politikasında sadece AK Parti iktidarı döneminde değil Cumhuriyet tarihi dönemimizde kategorik karşıtlık temelinde bir politika izlememiştir. Biz dünyadaki tüm ülkelerle olabildiğince iyi ilişkiler kurmaya, barış içerisinde münasebetlerimizi sürdürmeye gayret gösterdik. Bu noktada kategorik karşıtlığımız dün olmadı, bugün de böyle bir kategorik karşıtlığımız yok" ifadelerini kullandı.

"GAZZE'YE AMBARGO TÜRKİYE ÜZERİNDEN KALDIRILMAKTADIR"

Türkiye'nin Mavi Marmara olayından sonra üç şart koyduğunu belirten Işık, "Bugün geldiğimiz noktada özür dilenmiştir. Bunu bütün dünya kabul ediyor. Tazminat konusu bu anlaşmayla açıklığa kavuşturulmuştur. Gazze'ye de ambargo Türkiye üzerinden kaldırılmaktadır. Her türlü insani yardımın Türkiye üzerinden Gazze'ye ulaştırılması önünde engel kalmamıştır. Bunun ötesinde Gaezze'nin içinde bulunduğu sıkıntıları çözecek elektrik şebekesi dahil su temini, inşaat yapılması, Cenin'deki Organize Sanayi Bölgesi'nin tamamlanması, hastanenin tamamlanması bu anlaşmayla garanti altına alınmıştır" şeklinde konuştu.

"RUSYA İLİŞKİLERİMİZİN SORUNSUZ OLARAK YÜRÜMESİNİ HEDEFLİYORUZ"

Rusya ile ilişkiler konusunda ise Bakan Işık, "Biz aynen İsrail'de olduğu gibi Rusya ile ilişkilerimizin sorunsuz olarak yürümesini hedefliyoruz. Var olan problemlerimizin çözülmesini ve iyi komşuluk ilişkilerimizin devam etmesini istiyoruz. Bununla ilgili 24 Kasım'daki uçak krizinden sonra Türkiye daima yapıcı ve sorunun çözümüne yönelik bir tutum belirlemiştir. Bu tutumun sonuç vermeye başlamasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Çok önemli gelişmelerin hemen arifesinde olduğumuzu, Rusya ile ilişkilerimizin normalleştirilmesi ve daha sonra da geliştirilmesi için önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade etmek isterim" dedi.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara