Dolar

32,5013

Euro

34,6088

Altın

2.476,38

Bist

9.547,31

Bakan Eroglu ve Ramazanoglu Denizli'de

Bakan Eroglu ve Ramazanoglu Denizli'de

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-07 18:43:28

Bakan Eroglu ve Ramazanoglu Denizli'de
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin bahtı açık, yıldızı parlak şekilde 21. yüzyıla bu milletin mührünü vuracağını söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile birlikte Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen DSİ Toplu Temel Atma, açılış ve orman köylülerini kalkındırmak için kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtım törenine katılan Bakan Eroğlu, içme suyu konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Eroğlu, bir yerin içme suyunun 2050 yılına kadar hazır olmadığı taktirde yeterli kabul etmediklerini belirterek, "İstanbul'a da bu anlayışla su verdik. Şu anda İstanbul'da 2071 yılına kadar Malazgirt Zaferi'nin 1000. yılına kadar suyumuz var. Denizli'de de 2060 yılına kadar su ihtiyacını karşılasın diye çalışmalarımız yaptık" dedi.

Denizli'de 772 bin dekar araziyi sulamaya açtıklarını ve bununla çiftçinin her yıl cebine 690 milyon lira zirai gelir girdiğini, kentin sadece sanayide değil ziraat alanında çok önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:
"Eskiden 3-5 tane tesis vardır ezberleyebiliyorduk. Ben çok iyi ezber yapmama rağmen Denizli'de yapılan yatırımları, kendi bakanlık yatırımlarını ezberleyemiyorum. Ege Bölgesi için 6 aylık bir çalışma yaptık. Uzun süren çalışmalar neticesinde Ege Gelişim Projesiyle (EGEGEP) alakalı muazzam bir çalışma yaptık. Bu öyle bir çalışma ki 2019 yılı sonuna kadar yani 31 Aralık 2019 16.59'a kadar bitirecek diye hedefe kilitlendi. Çünkü büyük hedefi olmayan kurumlar zaman içinde kapanır. 2019 yılında dünyadaki ilk 7 emsal kurum arasına girme hedefimiz var. Denizli Türkiye'nin büyük hedefleri yakalamasında bir lokomotif şehirdir. Biz diyoruzki hedef 2023. Türkiye hazır, Denizli çoktan hazır."
- "Türkiye dimdik ayakta"
Eroğlu, Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olduğunu ancak Türkiye'nin dimdik ayakta olduğunu bildirdi.
Eroğlu, "Allah'ın izniyle son kale daima dimdik ayakta kalacak. Bu topraklarda şanlı bayrağımız ilelebet dalgalanacak, minarelerden ezanlar ilelebet okunacak. Bazı ülkeler PKK terör örgütünü üzerimize sürecek bir şey yapacaklarını sanmasınlar. Son terörist etkisiz hale gelene kadar temizlenecekler. Türkiye bahtı açık, yıldızı parlak şekilde 21. yüzyıla bu millet mührünü vuracak. Ben buna yürekten inanıyorum. Bizimle uğraşan o devletler var ya, yakında onlarda tarih sahnesinden silinir merak etmeyin. Türkiye şu anda yükselişte" diye konuştu.

- Ailelere sosyal danışman projesi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ise yaptığı konuşmada, diller, dinler ve kültürler bahçesi diye nitelendirdiği Mardin'de geçen hafta çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu oradaki vatandaşların dertlerini dinlediklerini belirtti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun terörle mücadele konusunda açıkladığı 10 maddelik eylem planında yer alan "Aile Sosyal Destek" projesini anlattıklarına değinen Ramazanoğlu, "Artık biz ülkemize şöyle bakıyoruz. Türkiye bütün vatandaşlarıyla doğusundan batısına kadar kuzeyinden güneyine kadar, büyük bir ailedir, bir bütündür. Bu çerçevede her ailenin bir sosyal danışmanı olacak. Projemizi aile hekimlerinden esinlendik. Yaklaşık 1 sosyal danışman bin aileden sorumlu olacak. Danışmanlar bu ailelerin bütün sorunlarıyla ilgilenecek. Özellikle Güney ve Doğu Anadolu bölgesinde ihtiyacı olan 4 il ve 12 ilçemiz öncelikli oldu. Orada bu projemizi başlattık" ifadesini kullandı.
Tüm bakanların doğu illerini tek tek ziyaret edeceğine vurgulayan Ramazanoğlu, şunları kaydetti:
"Çünkü bizim perspektifimiz tüm Türkiye. Bakanlık olarak ailelerin sorunlarının içinde olacağız. Sorunları yerinde çözeceğiz. İnşallah Türkiye'yi güzel günler bekliyor. Ben Mardin'de çalışıyorum, Denizli'ye muhabbeti yansıyor. İşte Türkiye bu. Her sıkıntılı dönemin arkasında, her gecenin en karanlık döneminden sonra bir şafak vardır. Türkiye bu sıkıntılı dönemini bu krizi fırsata çevirecek ve her zamanda bunu fırsata çevirmiş tecrübeye sahiptir. Türkiye böyle bir coğrafyadır. bu millet büyük millettir. Bizi güzel günler bekliyor."
Konuşmaların ardından Bakanlar Eroğlu ile Ramazanoğlu Gelir Getirici Tür sertifikaları dağıtımını yaptı ardından kongre merkezinin bahçesinde kendi isimleriyle çam ağacı dikti.

Törene, Adalet Bakan yardımcısı Bilal Uçar, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Şahin Tin, Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ve çok sayıda davetli katıldı.

Haber Ara