Dolar

32,3679

Euro

34,9588

Altın

2.325,34

Bist

9.079,97

Bakan Eroğlu İzmirlilerle demokrasi nöbetinde

Demokrasi nöbetini tutan binlerce İzmirliyle buluşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'Onlar bir şeyi hesaplayamadılar. 'Biz darbe yaparız millet de evde kalır' dediler. Ama milletin ferasetini, kahramanlığını unuttular. Neticede onlar teslim alındı ve layık oldukları ceza da en ağır şekilde verilecek' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-31 00:31:16

Bakan Eroğlu İzmirlilerle demokrasi nöbetinde
Demokrasi nöbetini tutan binlerce İzmirliyle buluşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Onlar bir şeyi hesaplayamadılar. 'Biz darbe yaparız millet de evde kalır' dediler. Ama milletin ferasetini, kahramanlığını unuttular. Neticede onlar teslim alındı ve layık oldukları ceza da en ağır şekilde verilecek" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbeti 15'inci gününde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla tutuldu.

Ellerinde Türk bayrakları ile Konak Meydanı'nı dolduran binlerce kişiye hitap eden Bakan Eroğlu, "Her gece özellikle bu meydandaki hemşerilerimi sevgili İzmirlileri görünce içim içimi yiyordu. 'Ben niye orda yokum' diye. Bende nöbet tutan bir nefer olarak burada bulunmanın gururunu yaşıyorum. Sizleri çok seviyorum çok da özelmişim. Ben burada bakan olarak değil. İzmir milletvekili olarak konuşma yapıyorum. İzmir'den kısa dönemde olsa milletvekili olmak benim için şereftir" ifadelerini kullandı.

"En ağır ceza verilecek"

Başbakanın İzmirlilerle gurur duyduğunu söylediğini ve selamını getirdiğini ileten Bakan Eroğlu, Pazartesi günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu'nda İzmir'deki tarihi coşkuyu gurur duyarak anlatacağını söyledi.

Bakan Eroğlu, meydanda bulunanların 'İdam isteriz' sloganlarına karşılık, "En ağır ceza verilecek merak etmeyin' dedi.

"Akıllarını 1 dolara satmışlar"

Türkiye'de gerek Osmanlı gerek Cumhuriyet tarihinde pek çok darbe girişimi olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, "Bugüne kadar böylesine alçak kanlı darbe girişimini Türkiye yaşamdı. Bu tarihimize en alçak darbe teşebbüsü olarak geçmiştir. Ama onlar bir şeyi hesaplayamadılar. 'Biz darbe yaparız millet de evde kalır' dediler. Ama milletin ferasetini, kahramanlığını unuttular. Neticede teslim alındı ve layık olduğu ceza da en ağır şekilde verilecek. Millete ihanet etmenin cezası büyüktür. Bu darbe girişimi hükümete değildi, planlar çok büyüktü. Hedef Türkiye Cumhuriyeti'nin tamamen yıkmak, Suriye'ye çevirerek parçalamaktı. Gözü dönmüş hainler akıllarını 1 dolara Pensilvanya'daki haine satmışlar, bir haine inanarak böyle bir teşebbüse giriştiler. Hiçbir darbe girişiminde meclis bombalanmadı. O bomba genel kurul çatısına isabet etse Allah muhafaza, hepsini öldürmeye kastetmişler. Bunlar bu kadar hain" diye konuştu.

"Güneş, Türkiye üzerine çok daha güzel doğuyor"

Darbe girişiminin püskürtüldüğünü hatırlatan Bakan Eroğlu, Kürdü-Türkü, Çerkezi-Alevisi tek yürek olduklarını belirterek, "Milletimiz tek bir yürektir. Bu yürekler tek yürek olarak çarpıyor. Allah' ne kadar şükür etsek azdır Türkiye'nin geleceği artık çok daha güzel olacaktır. Güneş, Türkiye üzerine çok daha güzel doğuyor" ifadelerini kullandı.

"İstihbarat örgütlerine teslim ederiz diye düşündüler"

Ay yıldızlı bayrağın ilelebet dalgalanacağına işaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şunları söyledi:

"Hiçbir şekilde onlar muvaffak olamayacaklar. 79 milyon şehit olmaya peygamberlikten sonra en yüce makam olarak hazırsa, bu milleti kim yıkabilir. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Şehitlik peygamberlikten sonra en yüce makamdır. Ay yıldızlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır. Bu hareket bütün milletimizi birleştirdi. Sanıyorlardı ki 'hükümete karşı bazı guruplar bize destek verir.' Dolayısıyla 'bu vatanı kolayca ele geçirebiliriz' kime vereceklerse bazı örgütlerin istihbarat örgütleri var onlara teslim ederiz diye düşündüler. Ama bayrak söz konusu olunca, vatan söz konu olunca 79 milyon anında birleşti. Sizin yazdığınız bu kahramanlık destanı dünya tarihine en büyük destan olarak geçmiştir."

"Ekonomimiz sapasağlam"

Darbeyi yapanların askeriyenin içindeki yüzde 1,5'luk bir kesim olduğuna dikkat çeken Eroğlu, "Diğer askerler bizim Mehmetçiğimizdir. PKK terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadele ediyorlar. Ama bu darbede asker elbisesine bürünmüş alçak teröristler. Bu ayrımı iyi yapalım" ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, hainlerin ekonomik açıdan da Türkiye'yi çökertmek istediklerini belirten Eroğlu, ancak hükümet olarak gece gündüz demeden çalıştıklarını ve ekonominin sapasağlam olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanına salavatlarla bayrak açtılar

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da kurtuluş tarihinde bayrak açılarak sefere çıkılmasını örnekleyerek, salavatlar ve dualarla Bakan Eroğlu ile birlikte açtığı bayrağı Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletileceğini söyledi. Bakan Eroğlu da üzerinde namus, vatan yazan şanlı bayrağı Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edeceğini dile getirdi.

'İdam isteriz' sloganları

Alandakilere hitap eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar da 'İdam isteriz' sloganlarına karşılık, "İnşallah meclise getirilir ve parlamenter yapını desteğiyle bu da gerçekleşir" dedi.

Konuşmaların ardında meydanda buluna bir gelin ile damat da ellerinde Türk bayrakları ile Bakan Eroğlu'nun yanına geldi. Eroğlu, genç çifte 'artık 5 çocuk yapın' dedi.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara