Dolar

32,3769

Euro

35,1250

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

Bakan Eroğlu, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, darbecilerin kızı ve damadı yanı sıra kendi evine de geldiklerini belirterek, o gece yaşadıklarını anlattı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 22:36:15

Bakan Eroğlu, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, darbecilerin kızı ve damadı yanı sıra kendi evine de geldiklerini belirterek, o gece yaşadıklarını anlattı.

15 Temmuz darbe girişimine karşı tutulmaya başlayan demokrasi nöbetinde İzmirlilerle buluşmak üzere kente gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret etti. Ziyarete AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'ın yanı sıra AK Partili vekiller de eşlik etti.

Bakan Eroğlu'nun şeref defterini imzalamasının ardından makamında ağırlayan İzmir Valisi Erol Ayyılıdz, Eroğlu'nu bu yörenin evladı olarak ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi.

Eski İzmir milletvekili olmaktan ve İzmir'de bulunmaktan gurur duyduğunu belirten Bakan Veysel Eroğlu, "Bu bölgenin evladı olarak bütün siyasi partilerimizle bir araya gelerek, burada da demokrasi nöbeti tutmalarına çok duygulandım. İçim içimi yiyordu. Bugün Allah'a çok şükür Afyonkarahisar'dan gelerek, 'nöbeti bir de ben tutayım' dedim. Ege'nin efelerinin, yiğitlerin gösterdiği kahramanlık destanına da gönülden teşekkür ediyorum. Allah bu milletten razı olsun. Milletimizle ayrı gayrı gütmeden gurur duyuyorum. Bu girişimle sevgi, saygı, kardeşlik bağları daha da arttı" dedi.

Yarın İzmir'de Devlet Su İşleri'nde koordinasyon toplantısı gerçekleştireceklerini de belirten Eroğlu, milletvekilliği döneminde verilen vaatler ve projelerle ilgili çalışmalar aktaracaklarını söyledi.

"Tarihin en alçak girişimi"

Terör örgütüne karşı güzel bir birliktelik ve dayanışma olmasının kendisini de çok sevindirdiğini kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, "Maalesef 15 Temmuz'da tarihin en alçak darbe girişimi oldu. Bu hainler, milleti temsil eden vekillerin olduğu binayı bombaladılar. Oradaki vatandaşları , Külliye'nin önünü bombaladılar. Böyle bir alçaklık görülmedi. Vatandaşın üzerine ateş ettiler. Ama milletimiz kahraman bir millet. Bu tarihin en alçak darbe girişimini milletimizin feraseti, Cumhurbaşkanımız cesareti ve Başbakanımızın kararlılığı ile atlattık. Tüm siyasi partilerin birlik içinde olmalarından dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Partilerin birlik, beraberlik içinde olması, medyanın da etkisiyle kısa zamanda darbe çözülmüştür" diye konuştu.

"Sevgi ve tebessüm seferberliği başlatalım"

Herkesten sevgi seferberliği başlatmalarını isteyen Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Bir selam ve sevgi seferberliği başlatalım. Selamlaşmayı, sevgi ve tebessümü böyle bir seferberlik başlatalım. Herkese 'merhaba' deyin, 'günaydın' deyin, ne derseniz deyin, bir tebessüm gösterin. 'Kardeşim seni seviyorum' deyin. Böyle bir seferberlik başlatalım. Ben İzmirliler için bu seferliği şimdi başlatıyorum. İzmirliler merhabalar, sizi seviyorum. Allah'ın rahmet, bereketi üzerinize olsun. Bu millet bir destan yazdığı için herkese teşekkür ediyorum. Milletimiz var olsun."

Basın mensuplarına da teşekkür eden Bakan Eroğlu, medyanın bu darbe girişiminin önlenmesinde büyük önemi olduğunu kaydetti.

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı

15 Temmuz darbe girişimi başlamadan bir saat önce İstanbul'a geldiğini belirten Bakan Eroğlu, o gece yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Atatürk Havalimanı'na indim. Çünkü ertesi gün İstanbul'da Başbakanımız başkanlığında ekonomi kurul toplantısı yapılacaktı. Bütün kurumlar hazırlık yaptık. Bende muazzam bir dosya ile büyük projeleri anlatacaktım. Atatürk Havalimanı'nda akşam namazımı kıldıktan sonra arkadaşlar eskort araçlarla gelmişler. Ben de benzin masrafı yapmaya gerek olmadığını belirterek, sivil bir araçla çıktım. Cuma akşamı saat 21.15 civarı baktım darbe girişimi ile köprüyü kapatıyorlar. Biz oradan geçtik, baktılar sade bir vatandaş gibi basit bir arabayla geçtik biz oradan. Eve gitmedim. 23.00 civarında evdekilere de 'evi terk edin' dedim. Bende başka bir yere gittim. İlk telefonu hemen cumhurbaşkanımız aklıma geldi, kurum amirini aradım. Gerekeni yaptıklarını söyledi. Sonradan 23.00 civarında bizim eve gelmişler. Bir araç kameralardan görünüyor, herhalde bizi alıp götürecekler. Evde kimse yok, olmayınca çekip gidiyor. Bu sefer kızımla damadımın evine gidiyorlar. Orası da boş. Açın kapıyı diye bağırıyorlar. Komşular çıkıyor, mahalleli bağırıyor. Netice de buradayız."

"Rüyalarında bile darbeye teşebbüs göremeyecekler"

Türkiye'yi Suriye'ye çevirmek maksadı olduğunu belirten Bakan Eroğlu, "Bu darbe girişimin önleyen aziz milletimdir. Maksat buydu Türkiye'yi Suriye'ye çevirmek istediler. Bu alçak terör örgütü büyük zarar verdi Türkiye'ye ama milletimiz Türkiye'yi Suriye olmaktan kurtardı. Şimdi ordumuz, devletimiz dimdik ayakta. Millet darbeye, 40 yıllık hazırlığı muazzam bir darbeyle bitirdi. Bir daha böyle ihanet olmayacak. Rüyasında bile darbeye teşebbüs göremeyecekler. Çünkü millet var" dedi.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara