Dolar

32,5109

Euro

34,5807

Altın

2.491,93

Bist

9.548,09

Bakan Çelik: Zaman ve hedef ayarlı terör eylemleri

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, ülkede faaliyet gösteren tüm 'terör örgütleri'nin işbirliği içerisinde olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 15:53:23

Bakan Çelik: Zaman ve hedef ayarlı terör eylemleri

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Şırnak'ın Cizreilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lılarca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyla ilgili, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye saldıran terör örgütleri arasındaki işbirliği açık. FETÖ, DAEŞ, PKK ve diğerleri aynı amaçla saldırıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'yle sınırdaki Cerablus bölgesinde terör örgütü IŞİD'e yönelik başlattığı “Fırat Kalkanı” operasyonuna ilk itirazın PKK/PYD tarafından geldiğine işaret eden Çelik, bunların Türkiye'nin kazandığı hızı kesmeyi ve Türk halkının demokratik birlik ile bilincini zedelemeyi amaçlayan ”zaman ve hedef ayarlı" terör eylemleri olduğunu vurguladı.

Çelik, IŞİD ve PKK/PYD'nin Suriye kaosunu Türkiye'ye taşımaya çalıştığına ve bu örgütlerin hep birlikte Türkiye'ye saldırdıklarına dikkati çekti.

Bu terör eylemlerinin Türkiye'yi savunma pozisyonunda göstermeyi hedeflediğini ifade eden Çelik, terör örgütlerinin bu algıyı yaymak istediklerini bildirdi.

Türkiye'nin demokratik değerleri koruma konusunda en sağlam dönemini yaşadığını kaydeden Çelik, şu mesajları verdi:

“Birlik duygusunun en yüksek olduğu dönemdeyiz. Türkiye'nin demokrasi ve birlik duygusu temelinde atakta olduğu bir dönemde, bu değerlere karşı olanlar gerileme halindedir. Halk odaklı demokrasi, hukuk eksenli devlet, dünyaya açık ekonomi ve çok yönlü dış politika tüm bu değerlerin maddeleridir. Bu değerleri koruyarak ilerleyeceğiz. Terörün esas amacı bu değerlerden vazgeçmemizi sağlamaktır. Daha da güçlü üreteceğiz bu değerleri.”

Haber Ara