Dolar

32,5960

Euro

34,7835

Altın

2.496,23

Bist

9.449,99

Bakan Çavuşoğlu'nun Ruanda ziyareti

Bakan Çavuşoğlu'nun Ruanda ziyareti

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-31 20:25:36

Bakan Çavuşoğlu'nun Ruanda ziyareti
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ruanda'nın başkenti Kigali'de yapımını bir Türk firmasının üstlendiği Kigali Kongre Merkezi ve Otel Kompleksi inşaatında incelemelerde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, Ruanda Altyapı Bakanı James Musoni'nin de eşlik ettiği ziyarette inşaatın son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ruandalı ve Türkiye'den gelen işçilerle sohbet eden Çavuşoğlu, başarılarından dolayı tebrik ettiği çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyarette her iki ülkenin bakanlık yetkililerinin yanı sıra, Türkiye'nin Kigali Büyükelçisi Mehmet Raif Karaca ile Ankara'nın Ruanda Büyükelçisi William Nkurunziza da katıldı.

Ruanda'daki resmi temaslarını tamamlayan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Uganda'ya gerçekleştireceği resmi ziyaret dolayısıyla bu ülkeye gidecek.

Ruanda'nın en büyük ve prestijli projesi olarak kabul edilen Kigali Kongre Merkezi ve Otel Kompleksi, Temmuz'da Kigali'de düzenlenecek Afrika Birliği Zirvesi öncesi tamamlanacak. Projede son 9 ayda 800'ü Türkiye'den bin 500'ü Ruanda'dan olmak üzere 2 bin 300 işçinin görev aldığı öğrenildi.

Daha önce bir Çin firmasının yapımına başladığı proje son 5 yılda bir türlü tamamlanamayınca, Türk inşaat firması projeyi üstlendi ve 9 ayda inşaatı bitirme noktasına getirdi.


Haber Ara