Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bakan Çavuşoğlu'nun Ruanda ziyareti

Bakan Çavuşoğlu'nun Ruanda ziyareti

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-31 18:22:17

Bakan Çavuşoğlu'nun Ruanda ziyareti
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ruanda'nın başkenti Kigali'de mevkidaşı Louise Mushikiwabo ile birlikte Türk Büyükelçiliğinin yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, dışişleri bakanları düzeyinde Ruanda'ya ilk resmi ziyareti gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Büyükelçiliğin yeni hizmet binasının sadece Türk vatandaşlarına hizmet vermeyeceğine vurgu yapan Çavuşoğlu, elçiliğin Kigali başta olmak üzere ülke genelinde yaşayan herkesin hizmetinde olacağını söyledi. Çavuşoğlu, Mushikiwabo'ya büyükelçilik binasının açılışına verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "Türkçe'de ev alma komşu al şeklinde bir atasözü vardır değerli arkadaşım, (Louise Mushikiwabo'ya hitaben) şimdi çok iyi bir komşun var' dedi.

Ruanda Dişişleri Bakanı Mushikiwabo da Türkiye ve Ruanda'nın iki dost ülke olduğunu belirterek, Türkiye'nin Afrika ve ülkelerine yönelik ilgisini "samimi" bulduklarını söyledi. Mushikiwabo, ülkesinde Türk iş adamlarının yatırım yaptığını anımsatarak, Çavuşoğlu'nun ziyaretinin var olan ikili ilişkileri daha güçlendireceğini ifade etti.

Mushikiwabo, Türk büyükelçiliğinin Ruanda Dışişleri Bakanlığı binasına çok yakın olduğunu da hatırlatarak, "Ben de iyi bir komşuya kavuştuğum için mutluyum" dedi.

Daha sonra açılış kurdelesi kesildi, Bakan Çavuşoğlu, Türk bayrağını göndere çekti. Ardından, Çavuşoğlu, mevkidaşı Mushikiwabo'ya Türk lokumu ikramında bulundu.

Açılış törenine Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç ve diğer bakanlık yetkililerinin yanı sıra, Türkiye'nin Kigala Büyükelçisi Mehmet Raif Karaca ile Ankara'nın Ruanda Büyükelçisi William Nkurunziza da katıldı.

Açılışın ardından Mushikiwabo, Çavuşoğlu ve beraberindeki heyete öğle yemeği verdi.


Haber Ara