Dolar

32,6224

Euro

34,7207

Altın

2.520,22

Bist

9.524,59

Bakan Bozdağ'dan istifa çağrısı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP'nin yargıya müdahale iddialarına sert çıktı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-23 12:39:58

Bakan Bozdağ'dan istifa çağrısı

Katıldığı canlı yayında gündemi değerlendiren Adalet Bakanı Bozdağ, CHP'nin belgeleri var dediği yargıya müdahale iddiaları için çok sert konuştu. Bakan Bozdağ, "Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı'nın Cumhuriyet savcılığına gönderdiği yazının konusu suç duyurusu. Ertesi gün savcılık koğuşturmaya yer olmadığına karar veriyor. Bu ne biçim talimat ki, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği suç duyurusunda bulunuyor, Ankara Başsavcılığı da kovuşturmaya yer olmadığına karar vererek 'talimat'a uymuyor. Böyle bir şey olabilir mi? Kılıçdaroğlu çarpıtma yapıyor." dedi.

İşte Bozdağ'ın konuşmasından satır başları:

"Vatandaşlarımızın suç duyurusunda bulunma hakkı vardır. Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcılığı'nın yaptığı suç duyurusuyla benim vatandaş olarak yaptığım suç duyurusu arasında bir fark yok. Sayın Kılıçdaroğlu böyle hukukçulara danıştığı için altından kalkamayacağı laflar ediyor ve altından kalkamıyor. Söylediğiniz şeyi ispat edemeiniz, bu rutin bir yazışmadır. Adalet Bakanlığı yazışmalarında da aynı usul, format var.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NU İSTİFAYA DAVET EDİYORUM

Neden böyle yapıyorlar, cehaletten yapıyorlar ya da aldatmak için yapıyorlar. Uzun süre devlet yönetiminde olmadıkları için Cumhurbaşkanlığı'nın yazışmalarını bilmiyorlar. Ben Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifa ediyorum. Ortaya koyduğu belge kendisini tekzip eden belge. Bu belge 'şöyle yap' mı diyor, suç duyurusunda bulunuyor.

SUÇ İHBARINDA BULUNMAK HER VATANDAŞIN YAPABİLECEĞİ BİR ŞEY

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı 'suç duyurusunda' bulunuyor. Savcılık koğuşturmaya yer olmadığını söylüyor. Suç ihbarında bulunmak her vatandaşın yapabileceği bir iş. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği de Cumhurbaşkanlığıyla ilgili bir suç olduğu zaman yapması gereken asli işlerden bir tanesi.

KILIÇDAROĞLU BU SÖZLERLE HAKARET VE TEHDİT EDİYOR

"Bu kararı verenler sarayıp sopasıdır, tetikçisidir, çetededir, onursuzdur" derseniz bu hakarettir bir, tehdittir iki ve tezyif etmektir; aşağılamaktır. Sayın Kılıçdaroğlu yargı görevi yapanlara hakaret ediyor. Hem hakaret hem tehdit bizim kanunlarımızda açıkça suç. Geçen YSK sayın Başkanı ve üyeleriyle ilgili yaptığı açıklamalar var. Ben okurken yüzüm kızarıyor. Diyor ki: YSK'da görev yapan 10 hakim yasalara uymamışlardır. Yasalara aykırı karar verenlere bizim hukukumuzda çete denir. Orada oturan yargıç değil çeteyi oluşturuyor demektir. Ben talimat alırım, ben hakim değilim, ben çeteyim ve başımdaki kişi de çete reisi, senin çete reisini göstereceğiz. Yargıç dediğin onurlu insandır, kimsenin önünde eğilmez. Gerdan kıran adama yargıç mı denir?

YOLLARDA YÜRÜYEREK MAHKEME KARARI DENETLENMEZ

YSK çok saygın hukukçulardan oluşuyor. Sayın Kılıçdaroğlu gibi düşünenler var düşünmeyenler de var. Kılıçdaroğlu yargı görevini yapanlara hakaret ediyor. İstediği gibi bir karar çıktı o yargıcı övüyor, istemediği gibi bir kaar çıktı mı yerin dibine batırıyor, tehdit ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu bu tehditleriyle suç işlemektedir. Yargıyı etkilemek de suçtur. Yargı kararların denetlemeleri bellidir. Yolda yürüyerek mahkeme kararı denetlenmez. Sokaklarda yürüyerek mahkeme kararı denetlenmez."

Haber Ara