Dolar

32,3297

Euro

35,0425

Altın

2.281,75

Bist

8.988,53

Bakan Akdağ bayram namazını Erzurum'da kıldı

Sağlık Bakanı Akdağ:- 'Cenabıhak kardeşliğimizi pekiştirsin, huzurumuzu genişletsin. Bütün sıkıntı içerisindeki Müslümanlara da kolaylıklar ihsan eylesin'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-25 07:17:32

Bakan Akdağ bayram namazını Erzurum'da kıldı
Erzurum'da, aralarında Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bayram namazını tarihi Ulu Cami'de kıldı.

Bayram namazı için Yakutiye ilçesindeki tarihi Ulu Cami'ye gelenler, sabahın erken saatinde saf tuttu.

Bayram namazının ardından okunan hutbede, bir ay oruç tuttuktan sonra neşe, sevinç ve huzura varılarak bayrama kavuşulduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Bütün farklılıklarımızı unutup bir olduk, birlik olduk. Her akşam iftarı hak ettiğimiz gibi bugün de bayramı hak ettik. Bu bayram huzur ve esenlik bayramıdır. Bu bayram Allah'ın önünde teslim olmuş müminlerin bayramıdır. Bu bayram nimetlerin ikrama dönüştüğü iftarın bayramıdır. Bu bayram yokluk, açlık ve susuzluğu hissederek sahip olduğumuz nimetleri başkasıyla paylaşmanın bayramıdır. Bu bayram dayanışmanın, yardımlaşmanın, arınmanın bayramıdır. Bu bayram hep birlikte Allah'ın 'Birbirinize sımsıkı sarılın, parçalanıp bölünmeyin' emrine uyarak her türlü fitne ve fesatların karşısında duranların bayramıdır."

Ramazan Bayramı dolayısıyla memleketi Erzurum'a gelen Bakan Akdağ, bayram namazını Ulu Cami'de kıldıktan sonra cemaatle bayramlaştı.

Akdağ, camiden ayrılırken yaptığı açıklamada, mübarek Ramazan Bayramı'nın millete ve İslam alemine hayırlı olmasını temenni ederek "Cenabıhak kardeşliğimizi pekiştirsin, huzurumuzu genişletsin. Bütün sıkıntı içerisindeki Müslümanlara da kolaylıklar ihsan eylesin." dedi.




Haber Ara