Dolar

32,3457

Euro

35,0558

Altın

2.310,40

Bist

9.079,97

Bahçeli'den 'azınlık hükümeti' sinyali

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'azınlık hükümeti'ne yeşil ışık yaktığını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-01 08:46:51

Bahçeli'den 'azınlık hükümeti' sinyali

Hürriyet'in haberine göre; Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin önceki akşamki MKYK toplantısında koalisyon sürecine ilişkin bilgi verdi, MHPGenel Başkanı Devlet Bahçeli'nin üstü kapalı olarak azınlık hükümeti seçeneği sinyalini verdiğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, il başkanları toplantısında yaptığı ‘temastayız' açıklamasının detaylarını aktardı ve temasın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik aracılığıyla MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın üzerinden sürdüğünü belirtti.

BAHÇELİ'DEN 2 DAKİKA ESPRİSİ

MHP Genel Merkezi'ne yaptığı ziyaretin beklenenden kısa sürmesi üzerine “Çok kısa oldu bu görüşme” dediğini de anlatan Davutoğlu, Bahçeli'nin ise espriyle “İsmet Yılmaz ile görüşmemiz 2 dakika sürdü, ama kendisi Meclis Başkanı seçildi, demek ki 2 dakika da olsa sonuç alınabiliyor” dediğini aktardı. Davutoğlu, Bahçeli'nin bu yanıtının azınlık hükümetlerine seçim şartıyla destek verebileceği şeklinde yorumlanabileceğini aktardı.

CHP'YLE ORTAKLIK ZOR

Bazı MKYK üyelerinin CHP'yi eleştirip bu partiyle koalisyon kurulmasına itiraz etmeleri üzerine de Davutoğlu, masada CHP, MHP ve erken seçim olmak üzere üç seçenek olduğunu söyledi. Davutoğlu, “CHP'nin sorunlu bir parti olduğunu, hükümet kurmanın zor olduğunu, sıkıntı çıkabileceğini ben de biliyorum. CHP ile ilgili her şeyin farkındayım. Ama bunu kamuoyuna CHP ile koalisyon olmasın ya da olsun; MHP ile olsun olmasın demek doğru olmaz. Biz koalisyon görüşmelerini sürdürüyoruz. Bütün seçenekleri deniyoruz, deneyeceğiz, olmazsa zaten erken seçim” dedi. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı'nın konumu başta olmak üzere muhalefetin ortaklık için öne sürdüğü bazı koşullara ilişkin de “Samimiyetle bir hükümet kurmak için bütün marjları kullanıyoruz ama ilkelerimize, bugüne kadar izlediğimiz politikalara taban tabana zıt her talebe de eyvallah diyecek halimiz yok” mesajını verdi.

ÖRGÜTE SEÇİM TALİMATI

CHP ile görüşen heyetin başkanlığını yürüten Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise görüşmelere ilişkin “Çok centilmence gidiyor. CHP'lilere de her seferinde bu görüşmelerin müzakere değil, istikşafi nitelikte olduğunu söylüyorum. Biz çalışmalarımızı üç hat üzerinde yürütüyoruz. Görüşmeler tamamlandığında ‘anlaşılan konular, anlaşılamayan konular ve genel başkanlara bırakılan konular' şeklinde bir sonuç çıkacak. Araya Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı gireceği için genel başkanların görüşmesi YAŞ sonrasına kalacak” dedi. Davutoğlu, daha önce tek tek telefonla aradığı örgüt yöneticilerine verdiği “Seçime hazır olun” talimatını da yineledi.

Haber Ara