Dolar

32,3235

Euro

35,0720

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

Bahçeli'den Alevilere sürpriz vaat

Partisinin vaatlerini açıklayan MHP lideri Devlet Bahçeli, cemevlerine devlet yardımı yapacaklarını ve Aleviliğe diyanette yer ayıracakları vaadinde bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-03 21:26:19

Bahçeli'den Alevilere sürpriz vaat

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP), seçim beyannamesini Ankara'da düzenlediği bir programla açıkladı. Burada bir konuşma yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin vaatlerini de açıkladı. Bahçeli'nin vaatleri arasında Cemevlerine devlet yardımı ve Aleviliğe diyanette yer ayırılması maddesi en dikkat çeken vaatler arasında yerini aldı.

"İMAM VE MÜEZZİNSİZ CAMİ KALMAYACAK"

Bahçeli iktiddar olmaları halinde imam ve müezzinsiz cami kalmayacağını vaadedip, "İmam ve müezzini olmayan cami kalmayacak, vekil ve fahri statüde görev yapan din görevlilerimizi kadroya atayacağız." dedi.

CEMEVLERİNE DEVLET YARDIMI

Vaatlerinde Alevilerin sorunlarına da yer veren Bahçeli, " Diyanet İşleri Başkanlığını, Alevi İslam inancını da bünyesinde temsil edecek şekilde yeniden yapılandıracağız. Cemevi gerçeğini, siyasi kaygılardan uzak, Cami-Cemevi karşıtlığına dönüştürülmeden kabul edecek, inanç ve kültür hayatımızın bir unsuru olan Cemevlerine devlet yardımı yapacağız." sözünde bulundu.

Haber Ara