Dolar

32,5825

Euro

34,7736

Altın

2.509,60

Bist

9.693,46

Bahah’dan Husilere sert mesaj: Maceraya izin yok

Yemen Başbakanı Halid Mahfuz Bahah, ''Husiler için artık daha fazla 'macera' izni yok'' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-04 15:59:12

Bahah’dan Husilere sert mesaj: Maceraya izin yok

AA'nın haberine göre, Babu'l Mendeb boğazının Husilerden alınmasının ardından bölgeye ziyaret gerçekleştiren Yemen Başbakanı Halid Mahfuz Bahah, buradaki yönetim yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ve koalisyon birliklerini inceledi. Bahah buradan, ''Husiler için artık daha fazla 'macera' izni yok'' diyerek, mesaj gönderdi. HDG güçleri ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Kızıldeniz hattındaki ilerleyişinin süreceğini belirten Bahah, sıranın Moha ve Hoha limanlarına geleceğini vurguladı.

Husilerin ülkenin hiçbir toprağında artık kaos oluşturamayacağına değinen Bahah, ''Tüm Kızıldeniz sahili Husilerden alınana kadar ilerlemeye devam edeceğiz. Moha, Hoha liman kentlerinin ardından sıra Hudeyde'nin özgürlüğüne gelecek'' ifadesini kullandı. Öte yandan HDG güçlerine destek veren koalisyon güçlerinden Birleşik Arap Emirlikleri birliği komutanı, Bab'ul Mendeb boğazının ve Meyyun Adası'nın Şii Husi Ensarullah Hareketi ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerden kurtarılmasının, Husiler için sürpriz olduğunu belirtti.

Havadan ve karadan ani baskınla operasyonun gerçekleştirildiği ve Aden'i geri almaya hazırlanan Husi-Salih güçlerinin büyük bir bozgun yaşadığı ifade edildi. Perşembe günü koalisyon güçlerinin desteğiyle HDG güçleri ve ordunun, Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin elindeki Babu'l Mendeb Boğazı ile Meyyun Adası'nda kontrolü sağladığı bildirilmişti.

Haber Ara