Dolar

32,5877

Euro

34,8539

Altın

2.496,12

Bist

9.657,76

Bağdat'tan Türkiye'ye heyet geliyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bu hafta içinde Irak'tan, Bağdat'tan bir heyetin Türkiye'ye geleceğini belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-18 11:47:35

Bağdat'tan Türkiye'ye heyet geliyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bu hafta içinde, hafta sonuna doğru, belki perşembe günü bu sefer Irak'tan, Bağdat'tan bir heyet Türkiye'ye gelecek. İki tarafta da esasen bu işi diyalog yoluyla halletme iradesi var."

Dışişleri Müsteşarı Ümit Yalçın başkanlığında bir heyet, Başika ve Musul konuları başta olmak üzere Irak ile yaşanan son gelişmeleri görüşmek için Bağdat'ta.

Özbekistan'da konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bağdat'tan da bir heyetin Türkiye'ye geleceğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, "Bu hafta içinde, hafta sonuna doğru, belki Perşembe günü bu sefer Irak'tan, Bağdat'tan bir heyet Türkiye'ye gelecek. İki tarafta da esasen bu işi diyalog yoluyla halletme iradesi var" dedi.

"Türk heyetiyle anlaşmaya varılmadı"

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Cemal'den ise, Bağdat'taki Türk heyetiyle yaptıkları görüşmelerle ilgili açıklama geldi. Cemal, Türk askeri üssünün yer aldığı Başika ve Musul operasyonuyla ilgili temaslarda bulunan Türk heyetiyle görüşmelerde, anlaşmaya varılmadığını belirtti.

Ahmet Cemal açıklamasında, "Türk heyeti tarafından önerilen fikirler, Irak hükümetinin talebi ve beklenti düzeyine yanıt vermedi. Türkiye Cumhuriyeti, Irak'ın egemenliğine saygı göstermeli ve Başika kampından askerlerini çekmeli. Irak hükümeti olarak, Musul'u kurtarma operasyonunda kahraman Milli Kuvvetlerimize güvendiğimizi ve Irak topraklarında herhangi bir yabancı muharip birliklerin bulunmadığını ifade etmekteyiz" dedi.

Haber Ara