Dolar

32,5418

Euro

34,9506

Altın

2.421,64

Bist

9.722,09

Bağat'taki gösteriler

Bağat'taki gösteriler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-31 23:48:08

Bağat'taki gösteriler
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ülkede yaşanan elektrik kesintisi krizi üzerine sokağa dökülen göstericilerin ifade özgürlüğüne sahip olduklarını belirterek, taleplerinin yerine getirilmesi için ilgili yetkililerin harekete geçmesini istedi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İbadi'nin, Elektrik Bakanı Kasım Fehdavi ve ekibini akşam saatlerinde olağanüstü toplantıya çağırdığı bildirildi. Ofisinde gerçekleştirilen toplantıda İbadi'nin, "Elektrik dağıtım sistemindeki arızaların derhal giderilmesi için yoğun çaba harcanması ve bu konudaki yolsuzlukla mücadele edilmesi talimatını verdiği" belirtildi.

Açıklamanın devamında İbadi'nin, "Tüm bakanlar sokağa inerek vatandaşların karşılaştığı sorunları dinleyerek, acil çözüm üretsin" sözlerine de yer verildi.

"Protestocuların ifade özgürlüğüne sahip olduğuna" vurgu yapılan açıklamada, meşru taleplere yetkililerin kulak vermesi gerektiğini de ifade edildi.

Tahrir Meydanı'nda gösteriye katılanlara, isteklerini uygarca ifade ettikleri için teşekkür eden Başbakan İbadi, olası terör eyleminin engellenmesi için güvenlik tedbiri alan emniyet güçlerini de tebrik etti.

Haber Ara