Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

BAE'nin savaş uçağı çarkı

Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye'nin sınır ihlali yapan Rus uçağını düşürmesini kınadığı o açıklamayı değiştirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 22:39:12

BAE'nin savaş uçağı çarkı

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid bin Sultan el Al Nahyan'ın Rusya ile düzenlenen ortak toplantıda yaptığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde İngilizce olarak da yayımlanan açıklama, Türkiye'de BAE'nin Rus savaş uçağının düşürülmesini kınadığına ilişkin haberlerin ardından değiştirildi.

Başkent Abudabi'de Abdullah bin Zayid'in başkanlık ettiği Rus-BAE ortak bakanlık toplantısında konuşan Şeyh Abdullah, BAE Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde daha önce yayımladığı açıklamaya göre şu ifadeleri kullanmıştı:

'RUSYA AİT SAVAŞ UÇAĞININ...'

“BAE'nin son zamanlarda birçok ülkeyi sarsan terör saldırıları serisini, en çok da Mısır'da Sina yarımadasına Rus uçağının düşmesini ve de Suriye'de Rusya'ya ait savaş uçağının düşürülmesini kınadığını yineledi.”

Ancak Türkiye'de medyada “BAE Dışişleri Bakanı, Rus savaş uçağının düşürülmesini kınadı” haberleri gündeme düştükten sonra, haberde yer alan BAE Dışişleri Bakanlığı internet sitesindeki açıklamanın şöyle değiştirildiği görüldü:

KINAMA GİTTİ, BAŞSAĞLIĞI GELDİ...

“Bu (toplantı), BAE'nin en başta da Rus yurttaşların bulunduğu uçuş halindeki Rus uçağını, Sina yarımadasının üzerinde hedef alan terör saldırısı olmak üzere birçok ülkeyi sarsan son zamanlardaki terör saldırısı serisini kınadığını hatırlatmak için de bir fırsat. Ayrıca, Suriye'de Rus savaş uçağı ile ilgili olayın ardından Rus dostlarımıza da başsağlığı dileklerimi iletmek benim görevim.”

Rusya Ticaret ve Endüstri Bakanı Denis Manturov'nun da Rusya delegasyonunu temsil ettiği ve Devlet Bakanı Dr. Sultan Al Jaber'in yanında iki ülkeden üst düzey yetkili ve temsilcilerin katıldığı beşinci BAE-Rus bakanlık komitesi toplantısında, Rusya ile ekonomik, ticari ve yatırımlara ilişkin işbirliğinin arttırılması ve karşılıklı dostane ilişkilerin sürdürülmesi konuşulmuştu.

TEPKİ YAĞDI

BAE'nin ilk açıklmasının ardından sosyal medyada Türk ve Araplardan çok sayıda mesaj atılmıştı. Twitter'da açılan anketten de büyük farkla BAE'nin açıklamasının yanlış olduğu sonucu çıkmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara