Dolar

32,3444

Euro

35,1139

Altın

2.308,66

Bist

9.079,97

Babadan IŞİD'e çağrı

15 yaşındaki oğlu IŞİD saflarına katılan baba evlerinin duvarına ''DEAŞ, Taylan’ı geri ver. O daha 15 yaşında'' diye yazdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-30 13:53:30

Babadan IŞİD'e çağrı

Geçtiğimiz yıl IŞİD saflarındayken yaralanarak Türkiye sınırına bırakılan ve tedavi olmasının ardından 1,5 ay önce yeniden Suriye'ye döndüğü belirlenen Taylan Y.'nin babası Yaşar Y. çocuğunun otobüsle sınıra kadar gittiğini hatırlatarak, “15 yaşındaki çocuk büfeden sigara bile alamazken, otobüslerden nasıl bilet alıp iki kez bu bölgeye kadar gidebiliyor? Devlet geçişlere engel olsun. Başkalarının ocağı yanmasın” diye konuştu.

Otelde çalışıyordu

Taylan Y.'nin yeniden Suriye'ye nasıl geçtiğine ilişkin ayrıntılar da ortaya çıktı. Taylan Y.'nin, yaralı olarak döndüğü Türkiye'de tedavi görmesinin ardından isteği üzerine ailesi tarafından bir otelde işe yerleştirildiği uzun sürede burada çalıştığı öğrenildi. Normal hayatına devam eden ve ailesine IŞİD ile bağlantısının bulunmadığını söyleyen Taylan'ın evde bir odaya kapanarak sık sık internet üzerinden uzun süren konuşmalar yaptığı, ailesinin ise kiminle konuştuğunu sorması üzerine, “kız arkadaşımla görüşüyorum” dediği belirtildi.

is_1

Ailesinin 1,5 ay önce iş için şehir dışına çıkmasını fırsat bilen Taylan Y.'nin işyerinden izin aldığı anlaşıldı. “Kıyafet alacağım” diyerek, 120 TL avans isteyen Taylan Y.'nin eve uğramadan bu parayla otobüs bileti alarak önce Adana'ya, ardından Kilis'e gittiği buradan da yasadışı yollardan Suriye'ye geçtiği ortaya çıktı. Sosyal medyada silahlı fotoğraflarını yayınlamaya başlayan Taylan Y.'nin arkadaşlarıyla bağlantı kurduğu, ancak ailesinden kimseyle görüşmek istemediğini söylediği de kaydedildi.
‘Geçişler engellenmeli'

Taylan Y.'nin babası Yaşar Y. evlerinin duvarına, “DEAŞ, Taylan'ı geri ver. O daha 15 yaşında” yazdı. Yaşar Y. Milliyet'e yaptığı açıklamada, çocuğunun hiçbir engelle karşılaşmadan Suriye'ye kadar gitmesinin incelemeye alınmasını istedi. Baba Yaşar Y. “Bu yaştaki çocuklara büfelerden sigara bile satılmazken, otobüs biletleri alarak Suriye'ye kadar gidebiliyor. Bunun denetiminin yapılması lazım. Sınırı 15 yaşındaki bir çocuğun bile geçiyor olması da dikkate alınmalı. Geçişler engellenmeli. Geri dönenler de incelensin. Biz yandık başkası yanmasın. Devletimizin yaptığı operasyonları destekliyorum. Çocuğuma içimiz yanıyor” dedi.

Haber Ara