Dolar

32,3277

Euro

35,0598

Altın

2.296,98

Bist

9.045,28

Azeri vekilden HDP'li Bakan'a tepki

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganire Paşayeva HDP'li Bakan'ın 'Ermeni Soykırımı' ile ilgili sözlerine tepki gösterdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-03 01:20:29

Azeri vekilden HDP'li Bakan'a tepki

Seçim hükümetinin HDP'li AB Bakanı Ali Haydar Konca'nın 'Ermeni Soykırımı' ile ilgili "Bir katliam yapıldığı çok açık ve nettir. Bunu herkes kabul ediyor" sözlerine Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganire Paşayeva tepki gösterdi. Paşayeva, "Konca'ya sormak gerekir herkes dediğinde kimi kastediyorsun. Çünkü Türkiye'nin kabul etmediği sözde soykırım hakkında "herkes kabul ediyor " ifadesi çok ağır bir suçlamadır. Biz de kabul etmiyoruz ve Konca'nın bizim yerimize de söz hakkı yok" dedi.

Ajansların haberine göre; Paşayeva, Azerbaycan basınına yaptığı açıklamada, söylenecek bir sözün kalmadığını ifade ederek, "Çok üzüldüm dünyada Ermeni yalanları ile mücadele eden bu kadar Türk kökenli akademisyen, Aydın, STK'lar, Medya, Diaspora örgütlerinin yaptıkları işi Türkiye'nin bakanı adı altında HDP'li Ali Haydar Konca'nın verdiği açıklamasıyla darbe altına almıştır" dedi.

"HOCALI KATLİAMI HAKKINDA NEDEN KONUŞMUYOR"

Paşayeva, "Kardeş Türkiye'nin yeni AB Bakanı HDP'li Ali Haydar Konca bakan olduktan sonra gazetecilerle görüşmesinde onlardan birinin, sözde Ermeni soykırımı hakkında sorusuna "Bir katliam yapıldığı çok açık ve nettir. Bunu herkes kabul ediyor " diye cevap verdi.

Konca'ya sormak gerekir herkes dediğinde kimi kastediyorsun. Çünkü Türkiye'nin kabul etmediği sözde soykırım hakkında "herkes kabul ediyor " ifadesi çok ağır bir suçlamadır. Biz de kabul etmiyoruz ve Konca'nın bizim yerimize de söz hakkı yok.

Türkiye ve Azerbaycan tarihçileri, aydınları, diaspora kuruluşları tüm dünyada iş yaparak böyle bir soykırım ve katliamın olmadığı konusunda tarihi gerçekleri dünyaya ulaştırmak için çalışıyor.

Avrupa Birliği Bakanı ise bunu kabul ettiğini bildiriyor. Bu konuda önyargılı ve haksız Avrupa Birliği'ne bundan güzel ne fırsat olabilir. 'Bizim dediklerimizi Türkiye'nin Avrupa Birliği Bakanı de doğruluyor' diyecekler. Türkiye'deki insanımız bu tür açıklamalar ve onları verenlerin gerçek amaç ve hedeflerini görmeliler bence.

Gazeteciler Konca'dan Ermenistan'ın işlediği Hocalı Soykırımı hakkında neden konuşmadığını, tüm dünyanın gözleri önünde yapılmış bu katliamı kabul edip etmediğini, Dağlık Karabağ sorunu ile de ilgili görüşlerini sorsa iyi olur. Cevaplarını çok merak ediyoruz." dedi.

Haber Ara