Dolar

32,3295

Euro

35,0781

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ahmedov: 'Türk halkının iradesini kırmayı başaramayacaklar'

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı, Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) Bakan Yardımcısı Ali Ahmedov, 'Kanlı terör olayları gerçekleştirenler bilmeler ki ne kadar terörden dolayı ne kadar acı olsa da, günahsız insanları katletmekle Türk halkının iradesini kırmayı başaramayacak ve hak yolundan döndürmeyecekler' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 16:09:02

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ahmedov: 'Türk halkının iradesini kırmayı başaramayacaklar'
Azerbaycan Başbakan Yardımcısı, Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) Bakan Yardımcısı Ali Ahmedov, "Kanlı terör olayları gerçekleştirenler bilmeler ki ne kadar terörden dolayı ne kadar acı olsa da, günahsız insanları katletmekle Türk halkının iradesini kırmayı başaramayacak ve hak yolundan döndürmeyecekler" dedi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki hain terör saldırısının hemen ardından devlet kademesinden gelen taziye mesajları ve sivil toplum kuruluşlarının gösterileriyle Türk halkının acısı paylaşıldı. Azerbaycanlı vatandaşlar ve devlet yetkilileri Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'nde açılan taziye defterine başsağlığı dileklerini yazdı. Taziye defterini imzaladıktan sonra açıklamalarda bulunan Ali Ahmedov, "Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen kanlı terör saldırısı bizi, bütün Azerbaycan halkını derinden sarstı. Günahsız insanların katledilmesi büyük bir günah, büyük bir kabahattir. Bu türlü kanlı terör olayları gerçekleştirenler bilmeler ki, ne kadar terörden dolayı ne kadar acı olsa da, günahsız insanları katletmekle Türk halkının iradesini kırmayı başaramayacak ve hak yolundan döndürmeyecek. Bu ağır günlerde Azerbaycan, Azerbaycan halkı her zaman olduğu gibi kardeş Türkiye ile birliktedir. Türkiye'nin her bir acısını her bir Azerbaycan vatandaşı kendi acısı gibi görüyor. Ben Türkiye'ye ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına bağ sağlığı diliyorum. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin, yaralılar acil şifa bulup ailelerine kavuşsunlar. Bütün Türkiye'nin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Haber Ara