Dolar

32,5699

Euro

34,9505

Altın

2.427,08

Bist

9.722,09

Ayrault'dan Çavuşoğlu'na ‘OHAL' yanıtı

Ayrault 'Fransa'da olağanüstü halde yasama yetkisi hükümete geçmiyor' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-24 17:07:35

Ayrault'dan Çavuşoğlu'na ‘OHAL' yanıtı

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Türkiye'deki temasları sırasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile kameraların karşısına geçen Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Türk mevkidaşının açıklamaları üzerine OHAL hakkınd akonuştu.

Ayrault "Fransa'da olağanüstü halde yasama yetkisi hükümete geçmiyor" dedi.

İşte o ifadeler:

"Fransa'da olağanüstü halde yasama yetkisi yürütmeye geçmemektedir ve yargının bağımsızlığı halen mevcuttur. Fransa'da geçerli olan olağanüstü halde sadece polis yetkileri arttırılmıştır. Bu bağlamda Türkiye'deki olağanüstü hal sürecinde temel hak ve özgürlüklerin her zaman korunması gerektiğini vurgulamamız gerekiyor."

ÇAVUŞOĞLU NE DEMİŞTİ?

Ayrault'tan önce söz alan Çavuşoğlu, şunları söylemişti:

"(İki ülkedeki OHAL'in) kapsamı da hedefi de aynıdır, terör örgütlerini hedef almaktadır. Aynı şekilde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne getirdiğimiz kısıtlamalar da aynı kapsamdadır. Fransa'yı hedef alan teröristler hangi muameleyi görüyorsa hukuk çerçevesinde Türkiye'de darbe girişiminde bulunan FETÖ'ye bağlı teröristler de darbeyi yapanlar da hukuka, yargıya teslim edilecektir. Türkiye'deki ve Fransa'daki olağanüstü haller insanların özgürlüklerini, günlük hayatlarını da kısıtlamamıştır, etkilememiştir. Hep söylüyoruz, atılan adımlar anayasa ve hukuk çerçevesinde olmalıdır. Çünkü bizler devletiz, devletler, kamu kurumları teröristler gibi davranamaz. Bu sürecin şeffaf olması da önemli; iki ülke de Avrupa Konseyi üyesi. Avrupa Konseyi'ni de düzenli bir şekilde bilgilendiriyoruz."

Haber Ara