Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

Aynı gün yeşil pasaportla kaçmış

HSYK’nın Zekeriya Öz’e gönderdiği ihraç tebligatının kargoda kaybolması üzerine Öz’ün avukatına tebligat ancak 10 Ağustos’ta yapılabildi. Öz, aynı günün akşamı yeşil pasaportla yurtdışına kaçtı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-03 08:26:34

Aynı gün yeşil pasaportla kaçmış

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) mayıs ayında hakkında ‘meslekten ihraç' kararı verdiği ‘firari' savcı Zekeriya Öz'ün halen ‘savcı' vasfı taşıdığı ortaya çıktı. HSYK 2. Dairesi 12 Mayıs 2015'te oyçokluğuyla savcılar Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ve Hâkim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihracına karar vermişti.

4 isim hakkında her biri 548 gramlık tebligat evrakı, savcılara tebliğ edilmek üzere 8 Temmuz'da HSYK yerleşkesinde bulunan PTT Şubesi'ne teslim edildi. PTT Genel Müdürlüğü, 30 Temmuz 2015'te HSYK'ya gönderdiği yazıda 4 isimden Öz hakkındaki dosyanın, içeriğinin eksik olması nedeniyle Öz'ün avukatı Ulvi Murat Atabay tarafından iade edildiğini bildirdi.

HSYK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Tebligat dosyasının hazırlanmasından PTT Şubesi'ne teslimine kadar olan süreçte herhangi bir ihmal olmadığını tespit eden HSYK, Öz'e gönderilen evrakın kargo işlemi sırasında kaybolduğunu ya da çalındığını belirledi. Bu gelişme üzerine HSYK, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bununla da yetinmeyen kurul, PTT'den de idari soruşturma yapmasını istedi.

AYNI GÜN YEŞİL PASAPORTLA KAÇTI
Kurul, Öz hakkındaki evrakları yeniden hazırlayarak posta yoluyla 10 Ağustos'ta Öz'ün avukatı Ulvi Murat Atabay'a tebliğ etti. ‘Savcı' vasfı devam ettiği için yeşil pasaport kullanabilen Öz, aynı gün Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçti. Öz hakkında bir gün sonra yakalama kararı çıkarıldı. 11 Ağustos'ta avukat Atabay, Öz hakkındaki meslekten çıkarma kararına karşı yeniden inceleme talebinde bulundu.

Bu talep, üyelerinin büyük bölümü adli tatil nedeniyle izinde bulunan HSYK 2. Dairesi tarafından henüz ele alınamadı. Yeniden inceleme talebinin karara bağlanamaması nedeniyle Öz hakkındaki meslekten ihraç edilme kararı kesinleşmedi. Bu nedenle, firari konumdaki Öz'ün ‘savcı' unvanı halen devam ediyor. HSYK 2. Dairesi'nin önümüzdeki günlerde Öz hakkındaki yeniden inceleme talebini karara bağlaması bekleniyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara