Dolar

32,5692

Euro

34,7313

Altın

2.485,64

Bist

9.524,59

Aydınlık: İdlib için Esed ile görüşülmeli

Aydınlık Gazetesi, ABD'nin İdlib'e operasyon düzenleme ihtimali üzerine Türkiye'nin İdlib'e yönelik harekâtının öne alınması, bu kapsamda Şam'da bulunan Esed rejimi ile de irtibat halinde olunması gerektiğini yazdı. Gazete 'Uzmanlar Suriye'yle de konuşularak ön alınması gerektiği görüşünde' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-21 13:52:16

Aydınlık: İdlib için Esed ile görüşülmeli

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD'nin el-Nusra bahanesiyle İdlib'e operasyon düzenlemesi gündeme gelirken Astana üçlüsü (Türkiye, Rusya, İran) harekete geçti ve İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri Ankara'ya bri ziyaret gerçekleştirirken Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'un da geleceği açıklandı.

Bakıri'nin, Türkiye ziyaretinde İdlib'e ortak operasyon önerdiği belirtilirken İranlı generalin ziyaretinden sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaptığı “Suriye'nin kuzeyinde bir şeyler yapmaya çalışıyor. Kuramayacaksınız, vatanımızı bölemeyeceksiniz. Gereği neyse bunu yapacağız, yapacağız. Onlara gereken dersi bulundukları yerde vereceğiz” açıklaması da İdlib'e operasyonun yakın zamanda gündeme gelebileceği şeklinde değerlendirildi.

"SURİYE'YLE KONUŞULARAK..."

Konuyu bugünkü manşetine taşıyan Aydınlık Gazetesi, "Ön alalım" başlığı ile yayınladığı haberinde "ABD İdlib'e müdahaleyi gündeme getirince bölge ülkeleri teması artırdı. 20 bin teröristin sınırımıza dayanması gündemde. Uzmanlar Suriye'yle de konuşularak ön alınması gerektiği görüşünde" diye yazdı.

İşte o haber:

ABD TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDİYOR

Bölgeyi yakından tanıyan askeri uzmanlar İdlib'de çok sayıda silahlı terörist bulunduğunu vurgulayarak, ABD'nin Türkiye'yi tehdit etmek için binlerce teröristi Türkiye üzerine yönlendirme taktiği izleyebileceğini bildirdiler.

ESED'İ DE DAHİL EDİN

İdlib'in terör gruplarından temizlenmesi için Türkiye, İran, Rusya işbirliğine Suriye yönetiminin de katılması halinde çok daha hızlı sonuç alınabileceğini ifade eden askeri uzmanlar, bu konuda geç kalınmamasını, aksi halde ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalınabilineceğini vurguladılar.

84187

 

Haber Ara