Dolar

32,3712

Euro

34,9854

Altın

2.326,10

Bist

9.065,54

Aydınlı eczacılar 'E' logolarını yeniledi

Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, Aydın'daki tüm eczanelerde 'E' logoların yenilendiğini ve eczacıların levha standartlarına kısa sırada uyum sağlayacağını belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-23 09:40:50

Aydınlı eczacılar 'E' logolarını yeniledi
Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, Aydın'daki tüm eczanelerde 'E' logoların yenilendiğini ve eczacıların levha standartlarına kısa sırada uyum sağlayacağını belirtti.

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Eczane Levha Standartları Kılavuzuyla ilgili olarak Aydın'da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, "Ülkemizde 25 bine yakın eczanede eczacılarımız, halkımıza en yakın ve en kolay ulaştıkları sağlık meslek mensupları olarak kesintisiz sağlık hizmeti sunumu yapmaktadır. Eczacı Odaları olarak sürekli meslek içi eğitimlerle eczacılarımızın donanımını artırarak verdikleri hizmetin niteliğini artırmayı hedefliyoruz. Bunun yanında eczanelerin fiziki şartlarının iyileştirilmesi de hedeflerimiz arasında. Bütün eczanelerin aynı standartlarda eczane levhası kullanması suretiyle, hastaların eczaneye erişiminin kolaylaştırılması yanında görsel kirliliğin ve eczaneler arası haksız rekabetin önlenmesini amaçlıyoruz. 12 Nisan 2014 tarihli ve 28970 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik'in 25 inci maddesinde yer alan 'Eczanelerin görülebilir cephelerinden en az birine ve eczane olarak kullanılacak yerin sınırları içerisinde kalmak kaydıyla, eczanenin adını gösterir, özellikleri Türk Eczacıları Birliği tarafından standardize edilmiş ışıklı veya ışıksız levha konulur' hükmü uyarınca eczane levha standartları Türk Eczacıları Birliği tarafından belirlenerek Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na sunulmuş ve söz konusu standartlar Kurum tarafından uygun bulunarak Eczane Levha Standartları Kılavuzu yayınlandı. Kılavuzda eczane yanında dermokozmetik, fitoterapi, medikal, gibi eczaneye özel farklı hususların ifade edilmesine yönelik bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu ve bunun eczacı kamuoyunda beklendiğini ifade etmek istiyorum.

Levha standartları 12 Nisan 2017 tarihine kadar açılacak ve bu süreçte nakil yapacak eczaneler için geçerli olacak olup, mevcut eczaneler için bir geçiş takvimi uygulanacak ve bu takvim Kurum tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacak" dedi.

E logolar Aydınlıların beğenisini kazandı

Aydın'daki tüm eczanelerin 'E' logolarını yenilediğini ve bu uygulamanın vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını kaydeden Karaarslan, "Yine aynı Yönetmelikte 'Eczanelerin dış cephesine, asgari ve azami ebatları ile renkleri Türk Eczacıları Birliği tarafından belirlenen standartlarda, iki cepheden kolayca görülecek yükseklikte olmak kaydıyla 'E' logolu ışıklı levha konulur' hükmü bulunmaktadır. Eczacılarımız eczanelerinin açık olduğu zaman aralığında yanacak, gece nöbeti esnasında yanıp sönecek, kapalı olduğu süreçte yanmayacak şekilde kullanacakları 'E' logoları eczanelerine asmışlar ve özellikle gece nöbetlerinde nöbetçi eczanelere kolay ulaşılabilmesi açısından halkımızın beğenisini kazanmışlardır. Yeni eczane levhalarının halkımızın beğenisini ve memnuniyetini artırmasını umuyoruz" şeklinde konuştu.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara