Dolar

32,3427

Euro

35,0956

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı kapatıldı

Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı'nın OHAL kapsamında kapatıldığı belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 01:53:44

Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı kapatıldı

Ajanslarda yer alan bilgiye göre; Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı kapatıldı.

İzmir, Muğla, Denizli, Manisa ve Uşak il jandarma komutanlıklarının bağlı olduğu Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı'nın Garnizon Komutanlığı olarak devam edeceği belirtildi. Komutanlığa bağlı bulunan illerin de Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlanacağı ifade edildi.

TSK, Emniyet ve bakanlıklardan yeni ihraçlar İl Jandarma Komutanı olarak görev yapan Kıdemli Albay Halil Şen'in de Aydın Garnizon Komutanı olarak görev yapacağı, kapatılan binanın da Garnizon Komutanlığı bünyesinde hizmet vermeye devam edeceği kaydedildi. Bölge Komutanlığı'nın kapatılması nedeniyle, görevli askeri personelin bazılarının İl Jandarma Komutanlığı emrine verileceği, bazılarının da başka illerde görevlerine devam edeceği açıklandı.

FETÖ soruşturması kapsamında 25 Temmuz 2016 günü Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya ve Jandarma Kurmay Albay Cahit Hakan Öztürk açığa alınmış, 6 askeri personel de tutuklanmıştı.

 

Haber Ara