Dolar

32,5181

Euro

34,7938

Altın

2.421,37

Bist

9.679,13

Aydın'dan Bayırbucak Türkmenleri yardım kampanyası

Aydın'dan Bayırbucak Türkmenleri yardım kampanyası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 18:36:50

Aydın'dan Bayırbucak Türkmenleri yardım kampanyası
Çine Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı ile Türk Kızılayı Çine Şubesi, Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı.

Çine Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Engin Asar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkmenlerin yalnız olmadıklarını göstermek amacıyla "Türkmendağı'ndaki soydaşlarımız yalnız değildir" sloganıyla kampanya başlattıklarını belirtti.

Türkmenlere gıda ve giyim yardımlarının yanı sıra nakdi yardımda da bulunmayı hedeflediklerini dile getiren Asar, "Suriye'de şu anda bir savaş, iç çatışma var. 10 günden fazladır Türkmendağı etrafında Bayırbucak Türkmenleri zulüm altında yaşıyor. Rusya, Suriye, İran askeri birliklerinin havadan, karadan ve denizden tek hedefleri Türkmendağı'nı düşürmek. Oradaki soydaşlarımızın neler çektiğini hepimiz yakından görüyoruz" dedi.

Türk Kızılayı Çine Şubesi Başkanı Mehmet Ali Türksoy da Suriye'de yaşanan olaylarda binlerce Türkmen'in çektiği acılara kayıtsız kalmamak için yardım kampanyası başlattıklarını ifade ederek "Soydaşlarımız için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Çineli vatandaşlarımızın kampanyaya duyarlılık göstereceğine inanıyorum" görüşünü kaydetti.

Haber Ara