Dolar

32,3776

Euro

35,0297

Altın

2.326,46

Bist

9.142,40

Aydın'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Töreni gerçekleştirildi

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümü Aydın'da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 12:03:13

Aydın'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Töreni gerçekleştirildi
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümü Aydın'da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Aydın'da 30 Ağustos Zafer Meydanı 94. yılı nedeniyle valilik binası önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Törene Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Jandarma Yarbay Mete Lobut gerçekleştirdi. 30 Ağustos'un çok büyük fedakarlıklarla elde edildiğini belirterek 94. yıldönümü nedeniyle bir arada bulunduklarını belirten Jandarma Yarbay Mete Lobut, "Zaferler ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan. her zaman zaferle beraber medeniyet nurları taşıyan kahraman ordumuzun kazandığı zaferlerden birinin, Büyük Taarruzun 94'üncü yıldönümüdür. Ama 30 Ağustos sadece bir tarih değildir. Bugünün tarihe nam salan bir anlamı vardır Bugünün heybeti toprağa, denize ve göğe sığmayacak kadardır. Çünkü bugün; bağımsızlık ve yurt aşkıyla şahlanan Türk Ulusunun, Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşını kazandığı Sevr Antlaşmasını parçaladığı. Lozan barışını ve Cumhuriyetin temeline ilk harcı koyduğu gündür. 94 yıl önce 30 Ağustosta yurdu işgalden kurtardık, milleti zulümden. Bir vatan yarattık yeryüzünde tüm vatanlardan yüce... Bugün de; Atatürk devrimlerinin aydınlığında şerefle ölmek kadar, şerefle yaşamasını öğrendik. Hem de alnımız açık. başımız dimdik .Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Şehitlerimizin ruhu şad olsun" dedi.

Valilik makamında yapılan kabulün ardından tören sona erdi.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara