Dolar

32,5246

Euro

34,9712

Altın

2.437,51

Bist

9.716,77

Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinden kadın girişimcilere destek

Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinden kadın girişimcilere destek

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-30 01:53:42

Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinden kadın girişimcilere destek
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından İsviçre'de yaşayan Türk kadın girişimcilerin desteklenmesi amacıyla düzenlenen fuarda, geleneksel el sanatlarının kullanıldığı ürünler satışa sunuldu.

Solothurn Gerlafingerhof fuar alanındaki etkinliğin açılışında konuşan UETD İsviçre Başkanı Murat Şahin, İsviçre'de yaşayan Türk kadınlarının el emeği, göz nuru ürünlerini tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

Organizasyonu geleneksel hale getirmek istediklerini dile getiren Şahin, "Etkinlik ile geleneksel el ürünlerimizin üretim ve tanıtımına katkı sağlamayı ve kadınlarımızı bir araya getirmeyi amaçladık. Bu yıl ilk defa yaptığımız bu etkinliğimizi her yıl yaparak geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hacı Mehmet Gani ise "Bu tür etkinlikler kadınlarımızın girişimcilik ruhunun ortaya çıkarılmasında ve öz güven kazanmalarında çok önemli yere sahip. Bu tür fuarları devam ettirerek kurumsallaştırmalı ve kadınlarımızın iş hayatına daha fazla girmelerini, daha büyük yatırım ve üretim yapmalarını sağlamalıyız" ifadelerini kullandı.

Haber Ara