Dolar

32,3817

Euro

35,0379

Altın

2.326,97

Bist

9.142,40

'Avrupa'nın PKK'ya desteği azalıyor'

Financial Times gazetesi özellikle son yaşanan olaylardan sonra artık PKK'nın Avrupa'dan eskisi gibi destek almadığını yazdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-07 12:42:43

'Avrupa'nın PKK'ya desteği azalıyor'

Financial Times, Batı'nın PKK yaklaşımının Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde çatışmaların başlamasıyla birlikte değişmeye başladığını, desteğin azaldığını yazdı.

Gazete Batı'da, PKK'nın Türkiye'deki çözüm sürecindeki tavrı ve örgüte yakın grupların Suriye ile Irak'ta IŞİD'le mücadelesi nedeniyle PKK'ya yönelik oluşan olumlu yaklaşımın gelinen aşamada kaybolduğunu belirtti.

PKK'nın bir zamanlar IŞİD ile savaştığı için birçok batılının gözünde "sempatik" görünmeye başladığı hatırlatılan naberde özetle şu ifadeler yer alıyor: Bir avuç dolusu Batılı siyasi uzman ve siyasetçi, ABD ve AB'ye, grubun terörist örgütler listesinden çıkartması çağrısı yapıyordu.

Bu, PKK'nın Temmuz ayında isyanı yeniden başlatmasıyla değişti. PKK, Türkiye'nin, Kürt - Güneydoğu bölgesinde yeni karakollar kurarak ve barış görüşmeleri sırasında verdiği sözlerinden cayarak kendisine bunu dayattığını iddia ediyor. Ankara'daki makamlar ise buna karşı çıkıyor ve PKK'nın hiçbir zaman barış görüşmelerine hazır olmadığını ve çatışmaların yatışmasını silah stoklamak için istismar ettiğini söylüyor.

Gazeteye konuşan, ismi gizli tutulan bir Avrupa diplomat, bugünlerde Batı'da kimsenin artık PKK'nın terör örgütleri listesinden çıkarılmasını önermediğini söylemiş.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara