Dolar

32,4645

Euro

34,7805

Altın

2.477,50

Bist

9.530,47

Avrupa'nın 'panzerleri'

Avrupa'nın 'panzerleri'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-07 11:13:51

Avrupa'nın 'panzerleri'
MUTLU DEMİRTAŞTAN - Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 8'de 8 yapan Bayern Münih, yoluna kayıpsız devam ediyor.

İspanyol teknik adam Josep Guardiola yönetimindeki Bayern Münih, Avrupa futbolunda milli maç arasına girilirken 5 büyük ligde (Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya) tüm maçlarını kazanan tek takım olarak göze çarptı.

Bu ligler arasında Fransa'da Paris Saint-Germain (PSG), İspanya'da Real Madrid ve Celta ise yenilgi yüzü görmemelerine rağmen puan kayıplarına engel olamadı.

- En iyi başlangıç rekoru

Son 3 yılı şampiyon tamamlayan Bavyera ekibi, ilk 8 haftada aldığı 8 galibiyetle 2012-2013 sezonundaki en iyi başlangıç rekorunu egale etti.

Hamburg, Wolfsburg, Borussia Dortmund maçlarını beşer golle geçen, Bayer Leverkusen, Darmstadt 98, Mainz 05 engellerini üçer golle aşan Bayern Münih, Hoffenheim ve Augsburg maçlarında ikişer golle güldü.

Bu maçlarda rakip fileleri 28 kez havalandırarak 5 büyük ligin en golcü takımı da olan Münih ekibi, buna karşılık kalesinde 4 gol gördü.

Bayern Münih, ligde en yakın rakibi Borussia Dortmund'un 7 puan önünde lider durumda bulunuyor.

- Lewandowski fırtınası

Bayern Münih'in 6. haftada Wolfsburg'u 5-1 yendiği maçta takımının tüm gollerini 9 dakika içinde atan yıldız futbolcu Robert Lewandowski, birçok rekoru altüst etti.

Lewandowski, Bundesliga tarihinde hem sonradan oyuna girip 5 gol atan hem de en kısa sürede 5 gol kaydeden ilk futbolcu oldu.

Yıldız futbolcu, aynı zamanda 4 dakika içinde bulduğu 3 golle ligin en hızlı "hat-trick"ini gerçekleştirdi.

- Yüzler kulübüne girdi

Ligin 8. haftasında 12 gole ulaşan Lewandowski, Bundesliga'da 100'ler kulübüne girmeyi başardı.

Lewandowski, oynadığı maçlarda Wolfsburg'a 5, Mainz 05 ve Borussia Dortmund karşısında ikişer, Augsburg, Hoffenheim ve Hamburg önünde birer gol kaydetti.

Ligde 105 gole ulaşan Polonyalı oyuncu, Bundesliga'da oynadığı 171 maçın 27'sinde iki ve üzerinde gol atma başarısı da gösterdi.

- Robben ve Ribery'nin yokluğunu aramıyorlar

Sakatlıkları devam eden Hollandalı Arjen Robben ve Fransız Franck Ribery gibi önemli iki kanat oyuncusunun yokluğu, Bayern Münih'i etkilemedi.

Lewandowski'nin yanı sıra iki futbolcunun yokluğunda başarılı performansını sürdürerek takımına katkı yapmaya devam eden Alman Thomas Müller, ligde 8 gole ulaştı.

Elindeki güçlü takıma takviye ettiği Arturo Vidal, Douglas Costa, Kingsley Coman ve Joshua Kimmich gibi isimlerden de verim almayı başaran Bavyera ekibi, Guardiola yönetimindeki geniş rotasyonuyla kadro kurmakta sorun yaşamıyor.

- Avrupa'nın liderleri

Beş büyük ligde lider durumdaki PSG, Manchester City, Villarreal, Fiorentina, Bayern Münih'in performansına yaklaşamadı.

Fransa'da son 3 yılın şampiyonu PSG, 9 haftada 7 galibiyet, 2 beraberlikle 23 puan topladı. Başkent ekibi, ikinci sıradaki Angers'in 5 puan önünde liderlikte yer alıyor.

İngiltere'de Manchester City, 8 haftada 6 galibiyet, 2 mağlubiyetlik performansıyla 18 puan elde etti. Manchester City'yi 16'şar puanlı Arsenal ve Manchester United takip ediyor.

İspanya'da Real Madrid ve Barcelona'yı geride bırakan Villarreal, sürpriz lider konumunda. Yedi haftada 5 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak 16 puan toplayan "Sarı Denizaltılar"ı, Avrupa'nın 5 büyük liginin yenilgisiz takımlarından 15'er puanlı Real Madrid ve Celta izliyor. Bu takımların ardından aynı puana sahip Barcelona geliyor.

Fiorentina ise son 4 yılın şampiyonu Juventus'un kötü başladığı İtalya'da, 7 hafta sonunda 6 galibiyet, 1 mağlubiyetle 18 puan toplayarak, en yakın rakibi Inter'in 2 puan önünde zirve yarışını önde götürüyor.

Haber Ara