Dolar

32,3119

Euro

35,0621

Altın

2.278,19

Bist

8.994,47

Avrupa Konseyi'nde 'Dünya İyilikle Değişir' fotoğraf sergisi

Avrupa Konseyi'nde açılan fotoğraf sergisinde Suriye'de yaşanan trajedi ve göçmenlere uzatılan yardım eline dair çalışmalar sergileniyor- AKPM Türk Heyeti Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Küçükcan:- 'İyilikle dünyayı değiştirmek mümkün, ne yazık ki dünyada çok kötülükler var, özetle kendi coğrafyamızda cereyan eden insani trajedileri hepimiz biliyoruz. Bu konuda şimdiye kadar hem resmi ku

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-26 19:27:19

Avrupa Konseyi'nde 'Dünya İyilikle Değişir' fotoğraf sergisi
Avrupa Konseyi'nde açılan fotoğraf sergisinde Suriye'de yaşanan trajedi ve göçmenlere uzatılan yardım eline dair çalışmalar sergileniyor.

Suriye'de 36 ofis ve 150 gönüllüyle faaliyet gösteren Türk yardım kuruluşu Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından göç ve sığınmacı trajedisinin konu alındığı fotoğraf sergisi, Avrupa Konseyi'nde açıldı.

Sergi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Yaz Dönemi Genel Kurulu çalışmaları için Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan 47 ülkenin temsilcisi parlamenterler ve uluslararası delegasyonların üyelerine hitap ediyor.

AKPM Türk Heyeti Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, serginin açılışında yaptığı konuşmada, "İyilikle dünyayı değiştirmek mümkün ne yazık ki dünyada çok kötülükler var, özetle kendi coğrafyamızda cereyan eden insani trajedileri hepimiz biliyoruz. Bu konuda şimdiye kadar hem resmi kurumlarımız ve devletimiz, hükümetimiz hem de gerçekten gönüllü kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız büyük çabalar gösterdi. Şu anda Türkiye dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke." ifadesini kullandı.

Bu çalışmalarda yetimhaneler, yurtlar, okullar açıldığını belirten Küçükcan, bu çalışmaların Türkiye'nin gururu olduğunu, bu nedenle de Avrupa Konseyi'nde böyle bir serginin açılmasını desteklediklerini, bundan sonra da benzer sergilerin açılmasını destekleyeceklerini söyledi.

- "Bu bir insani görev olarak görülmeli"

Türkiye'nin Avrupa Konseyi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdoğan İşcan da insani yardımların Türkiye'ye önemli bir konum, prestij kazandırdığına dikkati çekti.

İşcan, "Bu bir insani görev olarak görülmeli. Bütün bunlardan önemlisi biz ihtiyacı olan insanlara yardım eli uzatmanın vicdani huzurunu duyuyoruz. Bugün dünyada yerinden edilmiş insan sayısı 65 milyon dolayında." dedi.

- "Avrupa Konseyi üyelerinin farkındalığını artırmak istiyoruz"

Hayrat İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Çalım, sergi hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bizler Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak 2013 yılında kurulduk. 2016 itibarıyla de Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararı statüsünde çalışan bir kuruluşuz. Suriye hadisesi vuku bulduğu andan itibaren Suriye içerisinde 36 ofis, 150 gönüllümüzle beraber insani yardım faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Türkiye içerisinde 81 vilayette 300 temsilcilik, yurt dışında 20 koordinatörlük, toplamda 52 ülkede insani yardım faaliyeti yapmaktayız." dedi.

Hayrat Vakfı çatısı altında bir kuruluş olduklarını ifade eden Çalım, AKPM'de bulunmalarının sebebinin, Suriye'deki trajediyi, yaşanan dramı bir fotoğraf sergisi haline getirerek, "Dünya İyilikle Değişir" temasıyla Avrupa Konseyi üyesi 47 ülkeden gelen temsilcilere göstermek ve zihinlerindeki farkındalığı biraz daha artırmak olduğunu söyledi.

Çalım, AKPM Yaz Oturumunun göç ve mülteciler ana gündemiyle toplandığına işaret ederek "Sergimizin AKPM'nin göç ve mültecilerle ilgili başlığı olduğu bir döneme denk gelmesi çok büyük bir güzellik." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupalıların, Suriye ve bölgede yaşanan trajedilere dışarıdan baktığına dikkati çeken Çalım, Avrupalı parlamenterlerin Türkiye'ye, Suriye'ye ve o bölgeye gelerek olayları yakından gözlemleme ve yaşanan trajediye şahitlik etmelerini amaçladıklarını dile getirdi.

AKPM Yaz dönemi Genel Kurulu süresince ziyaret edilebilecek sergide, AA foto muhabirlerinin çektiği 9 fotoğraf da yer alıyor.

Açılışa AKPM Türk Heyeti üyeleri, Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva ve AKPM üyesi değişik ülke milletvekillerinin de aralarında olduğu kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Haber Ara