Dolar

32,3228

Euro

35,1013

Altın

2.301,52

Bist

9.079,97

Avrupa'daki yahudilere göç çağrısı

İspanya'da meydana gelen saldırının ardından Barcelona Baş Hahamı Bar-Hen, Avrupa'daki Yahudilerden İsrail'e gitmelerini istedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-20 19:04:03

Avrupa'daki yahudilere göç çağrısı

İspanya'da terör saldırısıyla sarsılan Barcelona'nın baş hahamı Meir Bar-Hen, Yahudi JTA haber ajansına demecinde, “Cemaatimdekilere şunu söylemek istiyorum: Burada sonsuza kadar kalacağımızı düşünmeyin. Onlara İsrail'den kendilerine mülk almalarını söylüyorum” dedi.

“Burası artık yitik bir yer” diye devam eden Bar-Hen şunları söyledi: “Cezayirli ve Venezüellalı Yahudilerin hatalarını tekrarlamayın. Geç kalmaktansa erken gitmek daha iyidir.”

​Bar-Hen ayrıca, Barcelona ve Cambrils'teki saldırıların, İspanya'da ‘radikal yanları olan geniş bir Müslüman toplumunun varlığına işaret ettiğini ifade edip İspanya'da yetkililerin de İslamcı terörizmle mücadele etmeye isteksiz olduğunu savundu.

Diğer taraftan İspanya Yahudi Toplulukları Federasyonu, baş haham Bar-Hen'in fikirlerini paylaşmıyor gibi görünüyor. Zira Federasyon'dan saldırıların ardından yapılan açıklamada, “İspanyalı Yahudiler, radikal fanatikler ve İslamcıların kentlerimize kaos ve acı salmalarını engellemek için her gün çalışan İspanya güvenlik güçlerine güveniyor” denildi.

Bu arada Bar-hen, son yıllarda Avrupa'daki Yahudilere İsrail'e gitme çağrısı yapan tek kişi de değil. Fransa'nın başkenti Paris'te Ocak 2015'te silahlı kişilerin bir Yahudi marketine girerek ateş açması ve en az beş kişiyi rehin almasının İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Avrupa'daki Yahudilere İsrail'e göç çağrısı yapmıştı.

Haber Ara