Dolar

32,5052

Euro

34,9136

Altın

2.438,25

Bist

9.705,90

Avrupa'daki siginmaci krizi

Avrupa'daki siginmaci krizi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-07 18:37:02

Avrupa'daki siginmaci krizi
Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Yavuz Selim Camii Derneği, Almanya'nın Offenbach kentinde sığınmacılar için yemek programı düzenledi.

Almanya'nın Frankfurt yakınlarındaki diyanete bağlı DİTİB Yavuz Selim Camisi'nde yapılan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa, kamplarda kalan çoğu Suriyeli yaklaşık 200 sığınmacının yanı sıra Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosluğundan Konsolos Ertuğrul Fakıoğlu, Offenbach Anakent Belediye Başkanı Horst Schneider, Offenbach Belediye Başkanı Peter Schneider, Offenbach Yabancılar Meclisi Başkanı Abdelkader Rafoud ve Offenbach Yabancılar Meclisi Üyesi Naime Demirezen katıldı.

Dernek Başkanı Selim Tunç, burada yaptığı konuşmada, çeşitli cami dernekleri ve vatandaşlarla birlikte programı organize ettiklerini söyledi.

Programın sığınmacılara yönelik hassasiyet oluşturulması açısından önemine işaret eden Tunç, "Biz burada çok zor şartlar altında Almanya'ya gelen, zor zamanlar geçiren kardeşlerimizle bir aradayız. Bağışlar olmadan bu etkinliği gerçekleştiremezdik" dedi.

Tunç, ayrıca programın düzenlenmesinde emeği geçen Fas İslam Kültür Merkezi, El Fetih Camisi, Bosna Sancak Kültür Derneği, DİTİB Frankfurt Merkez Camisi ve DİTİB Dreieich Camisi görevlilerine teşekkür etti.

Program kapsamında verilen yemeğin ardından sığınmacılara Kur'an-ı Kerim ve seccade hediye edildi. Ayrıca, yardım kampanyasında toplanan 4 bin avroyla alınan kıyafetler de sığınmacıları dağıtıldı.

Haber Ara