Dolar

32,5065

Euro

34,7791

Altın

2.423,31

Bist

9.706,06

Avrupa'daki kaçak göçmen krizi

Avrupa'daki kaçak göçmen krizi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-05 15:07:27

Avrupa'daki kaçak göçmen krizi
Almanya'nın Bremen kentinde, kaçak göçmenlerin yaşadığı sıkıntılara karşı Avrupa ülkelerinin izlediği politika protesto edildi.

Alman-Yunan Dayanışma Grubu tarafından organize edilen eylemde, ülkelerindeki savaş ve şiddet olayları nedeniyle Avrupa'ya kaçmak isteyenlerin bu yolda nasıl çile çektiklerini ve hayatlarını kaybettiklerine dikkat çekilerek, bu durumun Avrupa'nın utancı olduğu dile getirildi.

Sielwall Kavşağı'nda toplanan 20-25 kişilik grup, yere uzanarak sessiz eylem yaptı.

Polisin trafiğe kapattığı kavşakta basın açıklaması okuyan Alman-Yunan Dayanışma Grubu temsilcisi Gerd Bock, kaçak göçmenlere yönelik insan hakları ihlallerini dehşetle karşıladıklarını ifade ederek, "Bu olaylara seyirci kalmak bir skandaldır" diye konuştu. Bock, "Muhtaçlar için sınırlar açılsın. Bir an önce güvenli ve yasal kaçış yolları temin edilsin. Sınırdaki görevliler ve sınır polisleri kaldırılsın. Sınır telleri ve izolasyon kampları yasaklansın" dedi.

Eylemde küçük oğlu ile yer alan Bremen Eyaleti Sol Parti Meclis Üyesi Sofia Leonidakis, Ege kıyılarına vuran kaçak göçmenlerin cesetlerini görünce adeta dehşet yaşadıklarını belirterek, "Kaçakların yaşadığı insanlık dışı olayları protesto etmek için böyle ani bir karar alarak eylem yapmak istedik" dedi. Leonidakis, Avrupa ülkelerinin sınır dışı etme politikalarını da eleştirdi.

Haber Ara