Dolar

32,4808

Euro

34,9341

Altın

2.434,45

Bist

9.716,77

Avrupa'daki Göçmen Krizi

Avrupa'daki Göçmen Krizi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-05 19:12:39

Avrupa'daki Göçmen Krizi
Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde yaşanan sorunlar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan göçmenlerin "koridor" bölge olarak kullandıkları Balkan ülkelerinde, sınırlarda bekleyişleri devam ediyor.

Suriye'den yola çıkan ve Yunanistan üzerinden Makedonya sınırına gelen, Şam'da mühendislik okuyan iki arkadaş Omer ve Usame eğitimlerine daha iyi imkanlarla devam etmek amacıyla çıktıkları bu yolda onları Avrupa'ya götürecek treni beraber bekliyor.

Omer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beyrut'tan Makedonya'ya uzanan yolculuklarının "tehlikeli" geçtiğini anlatarak, eğitimi için Almanya'ya gitmek istediğini ifade etti.

Yolculukları arasında en zorlu olanın denizde geçtiğini belirten Usame, "Normalde 35 kişinin sığabildiği tekneye biz 55 kişi bindik. Tekne ile yolculuk yapmaya karar verdiysen geri dönüşü yok" dedi.

-"Asla vazgeçmeyeceğiz"

Beraber yola çıkmaya karar verdiklerini anlatan Omer ve Usame, daha iyi bir hayat için çıktıkları yolun zorlu olacağını bildiklerini ve hem fiziksel hem de zihinsel anlamda hazırlandıklarını söyledi.

İki arkadaş Avrupa'da eğitim hayatlarını tamamlandıktan sonra ülkelerine geri dönmek istediklerini ifade ederek, Ortadoğu'da savaşın biteceğine inandıklarını ve vatanlarına dönüp orada iyi işler yapmak istediklerini anlattı.

Omer ve Usame Batı Avrupa ülkelerine uzanan yolculuklarını tamamlamakta kararlı olduklarını söyleyerek, "Asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Göçmenler, geçiş bölgesi olarak kullandıkları Balkan ülke sınırlarına gelmeye ve sınır bölgelerde kamp kurup onları Batı Avrupa ülkelerine götürecek tren ve otobüsleri beklemeye devam ediyor.

Haber Ara