Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

Avrupa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan coşkusu

Avrupa'da yaşayan on binlerce Türk, sabahın erken saatlerinden itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Strazburg’da konuşacağı salonun önünde toplanmaya başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-04 16:01:46

Avrupa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan coşkusu

AA'nın haberine göre, Avrupa'da yaşayan on binlerce Türk, sabahın erken saatlerinden itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa'nın Strazburg kentinde konuşacağı salonun önünde toplanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşacağı "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitingi için, Almanya, Belçika, Avusturya ve İsviçre'den gelen Avrupalı Türkler, programın başlaması için dakikaları sayıyor.

Mitingi beklemekte olan Hayriye Kılıç, Almanya'dan geldiğini ve Cumhurbaşkanını görmek için sabırsızlandığını söyledi. Yine Almanya'dan otobüsle geldiğini söyleyen Ahmet Atalay ise yoğun kalabalıktan çok etkilendiğini, on binlerce insanın önce vatan sevgisi sonra da Erdoğan sevgisi için salona akın ettiğini dile getirdi.

Elinde "Bir adam sevmişiz o da sensin usta" yazılı bir döviz taşıyan Hilal Erdoğan ise dövizi arkadaşıyla beraber hazırladığını tüm gece de heyecandan uyuyamadığını ifade etti. Tekerlikli sandalyesiyle miting alanına ilk girenler arasında yer alan 65 yaşındaki Şükran Dalgıç ise sağlık durumuna rağmen hiç düşünmeden alana geldiğini belirterek, "Dünden ilaçlarımı içtim dizlerime derman olsun diye, geceden beri heyecandan ağlıyorum sırf Cumhurbaşkanımız için, Türkiyem için buradayım" ifadelerini kullandı.

Fransa saatiyle 14:30'da başlayacak program için Fransa ve çevre ülkelerden gelen Avrupalı Türkler sabahın erken saatlerinden bu yana salon önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Erdoğan, Strazburg'daki programının ardından Brüksel'e hareket edecek.

Haber Ara